A foglalkozás véget ért

Klimt kirándulás Bécsbe a szecesszió nyomában

Kezdés
2021.10.02. 04:00
Vége
2021.10.02. 22:00

45,000 Ft

Tarts velünk ezen az aranyos, szecessziós kalandon Gustav Klimt nyomában, Bécsben!

Elfogyott

Állapot

Nincs több elérhető jegy

3 Eladva

Részletek

„Az arany több, mint egy fém. Az arany történelem, művészet, vallás – és arany a szerelem. Az arany rejtélyes tulajdonságai és egyedi értéke mindig megragadta az emberek képzeletét.”

 

Rendhagyó, aranyos programmal várunk október 2-án! Kreatív Kávé busz indul Szeged-Budapest-Bécs útvonalon Gustav Klimt, és a bécsi szecesszió nyomában!

Egyszeri és megismételhetetlen utazásról van szó. -> Ne habozz, tarts velünk, szuper nap lesz, remek társaságban, Klimt rajongókkal, profi idegenvezetővel (magyar nyelven!), ragyogó alkotásokkal, rendhagyó élményekkel, inspiráló helyszínekkel.

TERVEZETT PROGRAM

4:15 indulás Szeged. 6:00 Budafok, Campona. (Egyéb csatlakozási lehetőség M5-M0-M1 vonalán benzinkúton, pihenőhelyen, előzetes egyeztetés alapján.)

Első állomásunk a MAK, ahol idei nyári táboraink aranyozós témáját, Klimt: Az élet fáját tekinthetjük meg teljes valójában. Az egy órás tárlatvezetés során helyi idegenvezető tolmácsolásában belepillanthatunk az 1900-as évek iparművészeti fejlődésébe is, megnézzük Margaret Macdonald Mackintosh lenyűgöző alkotásait is.   

A MAK után egy órás szabad program, ebédszünet következik. Fakultatívan lehet ebédelni a MAK éttermében, egy közeli szimpatikus étteremben, vagy a hozott szendvicsünk elfogyasztása nyílik lehetőség a Stadparkban. Fél órás sétával jutunk el a Belvedere-be.

Második állomásunk a Belvedere Kastély, ahol a legtöbb Klimt alkotás lakik. A csók-on (mert ezt újra és újra látni kell), Judith-on, női portéin és tájképein kívül szeretném kiemelni utolsóként elkészült női portréját: „Hölgy legyezővel”. A művész késői munkásságából származó színpompás festmény több mint száz év után először látható Bécsben! Igen, ennek az alkotásnak az inspirációjára is festettünk már nyári táborainkban és írtam is róla egy kis összefoglalót itt.  ? Klimt utolsó alkotási szakaszának más képeivel együtt egy különleges kiállításon mutatják be a Felső -Belvedere -ben. Egon Schiele, Van Gogh, Monet munkái mellett biztosan beköszönünk majd a David monumentális Napoleonjának is.

A buszunkkal utazunk tovább harmadik állomásunkra a Klimt Villába. Fontos dolog megcsodálni egy műalkotást, de más, ha elmerülsz a környezetben, amely az alkotáshoz vezetett. A Klimt Villa lehetővé teszi az utóbbit, és segít olyan közel kerülni Gustav Klimt személyéhez és művészéhez, hogy „szinte megcsíphetjük a szakállát”. ?

Ha szívesen olvasnál Klimtről és rejtélyes alkotásairól: itt találsz egy blogbejegyzést.

Bécsi tartózkodásunk során egy Klimt tortaszelet elfogyasztására is sort kerítünk, hogy a nap megkoronázásaként ezt az aranyporos gasztronómiai élményt is megélhessük.

Bízunk abban, hogy tavalyi kirándulásunkkal szinkronban a ragyogó látványtól, sok érdekes tudnivalótól elhalmozva, a jó társaságtól, kellemes hangulattól feltöltekezve indultunk haza kb. 18h körül. Tavalyi Klimt-kirándulásos kalandunkról itt olvashatsz egy kis összefoglalót.

Felfedező utunkon Hódi Nóra idegenvezető, szegedi Kreatív Kávés Klubtagunk kalauzol és ismertet meg minket különleges történetekkel, amivel Klimt-sztorija igencsak bővelkedett. https://www.facebook.com/hoNoradi78/

Részvételi díj: 45.000Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazást, a három bécsi kiállítási helyszín belépőjegyeit és két tárlatvezetést, az idegenvezetést/tolmácsolást, egy aranyporos Klimt tortaszeletet és egy pohár pezsgőt a Klimt Villában.

Ragyogó nap lesz, jó társaságban, szeretettel várunk!

-a Kreatív Kávé csapata-

Hasznos információk:

Az aktuális COVID szabályok miatt a részvételi feltételek is változhatnak. Jelenleg a belépéshez szükség van negatív koronavírus-tesztre, vagy érvényes védőoltásra, vagy betegségből történő kigyógyulás igazolására (3G-szabály). Konkrétan ez azt jelenti, hogy ellenőrzés esetén: orvosi igazolást, vizsgálati eredményt, vagy oltási igazolást/útlevelet vagy hivatalos/orvosi gyógyulási igazolást kell bemutatni német vagy angol nyelven, szerencsés papíros/nyomtatott formában. (a 3-ból 1-et kell tudni bemutatni.) Fontos kihangsúlyozni, hogy oltási igazolásnál az ESZT-ből letölthető „Uniós digitális COVID igazolvány”-ra van szükség, nem elég a magyar „Védettségi Igazolvány.”

Ausztriában magyar állampolgároknak személyazonosságuk igazolására elégséges a plasztik alapú személyi igazolvány vagy az útlevél. A legtöbb helyen lehet bankkártyával fizetni, de nem árt készpénzzel is rendelkezni (mosdó használata, talponálló büfék stb.). Hétvégén a bankok nem lesznek nyitva.

Az EU-s szabályoknak megfelelően a sürgősségi orvosi ellátás megilleti a magyar állampolgárokat, de baleset vagy betegség esetén extra költségek adódhatnak, ezért ajánlott utazás előtt utasbiztosítást kötni, mert azokat viszont a biztosító megtéríti (és főként azért, hogy ne történjen semmi;)).

A múzeumokba hátizsákot, normál méretűnél nagyobb női táskát nem engednek be, ezt kérem mindenki vegye figyelembe a pakoláskor. Múzeumok területén kötelező a maszk használata. FFP2 maszkot minden résztvevőnek biztosítunk, kiosztjuk odaúton a buszon.

Érdemes rétegesen öltözködni. Bécs szeles város, ezért egy kicsit mindig hűvösebbnek érezzük a levegőt, mint itthon. Lesz a nap során egy 30perces sétánk, így ezt kérjük kalkuláld be a ruhaválasztásnál.

Ételre-italra főként reggel és esetleg hazafelé szintén a buszon lesz szükség. Igyekszünk úgy ütemezni a napot, hogy legyen szabadidő a MAK után egy ebédelésre, kávéra, puncsozásra, forralt borozásra, sült gesztenyére – fakultatívan. Hozott ebéd-szendvics is elfogyasztható a MAK utáni ebédszünetben pl. a Stadparkban. Költőpénz (fakultatív ebéd, szuvenírvásárlás, stb) EUR-val érdemes készülni, ill. sok helyen elfogadnak bankkártyát.

Amennyiben a program rajtunk kívül álló okok miatt meghiúsul, a befizetett részvételi díjat visszatérítjük.


Tavalyi kirándulásunk fotós beszámolóját itt találod, érdemes  a fotó melletti szöveget is elolvasni.

Tarts velünk ezen az aranyos kalandon, szeretettel várunk!