22jún

Alkotótábor 2024 Üröm, szombati napijegy: Toszkán pipacsok
30x40cm alapozott festőlap, olajfesték

2024.06.22.18,500 Ft 9 Férőhely van még
Fessünk együtt mediterrán hangulatot olajfestékkel, vibráló pipacsokat, örökítsük meg a...
23jún

Alkotótábor 2024 Üröm, vasárnapi napijegy: Csónak
30x40cm alapozott festőlap, akrilfesték

2024.06.23.18,500 Ft 6 Férőhely van még
Játszunk a kékekkel, barnákkal, hogy ezt a nyugalmat sugárzó hangulatot...
24jún

Alkotótábor 2024 Üröm – hétfői napijegy: Hölgy macskákkal
aranyozás, akrilfesték, 30x40cm festőlap

2024.06.24.18,500 Ft 6 Férőhely van még
Tarts velünk ürömi alkotótáborunkban, alkossunk Klimt stílusában aranyozós médiumokkal hétfői...
25jún

Alkotótábor 2024 Üröm, keddi napijegy: Tihanyi Apátság
30x40cm alapozott festőlap, olajfesték

2024.06.25.18,500 Ft 8 Férőhely van még
Fessük meg együtt a Tihanyi Apátság látképét olajfestékkel, ürömi alkotótáborunkban!...
26jún

Alkotótábor 2024 Üröm, szerdai napijegy: Mozaikozás

2024.06.26.Küldő: 22,000 Ft 15 Férőhely van még
Alkossunk együtt mozaikképet! Ismerd meg ezt az ókorban is használatos...

Nyári kikapcsolódás avagy festőtábor Ürömön a Kreatív Kávéval 2023. június

Immár hat éve tartunk nyári festőtábort Ürömön és ez így volt idén is 2023. június 19-től 25-ig. A főváros vonzásában, de mégis a természet közelségét nyújtó helyszínen. Mondhatjuk, hogy családias környezetben a Kreatív Kávé otthonában vártuk az alkotni vágyókat. Az alkotóteraszon nem voltunk híjján a madárcsicsergésnek és az erdő ölelésének sem. A festés pedig itt végképp kikapcsolta a mindennapok problémáit. Nézd meg kisvideónkat, hogy zajlott idei alkotózáborunk és csatlakozz te is ürömi alkotóközösségünkhöz az évközben hétvégi programjainkon:

– > Ürömi élményfestés programok

Nézd meg milyen volt 2021-ben az Ürömi Alkotótábor!

Miben más az alkotótábor mint az évközbeni festőfoglalkozások?

Az alkotótáborokban hosszabb időt töltönk együtt, mint az évközbeni foglalkozásokon. Ürömön és Algyőn is egy hetes a nyári alkotótábor, Badacsonyban pedig 4 napos turnusokban várunk festeni. Vannak, akik szállást foglalnak és kedvezményes heti jegyet váltanak, így minden foglalkozáson résztvesznek. Amolyan kreatív nyaralás ez számukra. Azonban Ürömön van lehetőség napi jegyeket is váltani, ha valaki nem tud egy teljes hét szabadságot kivenni a munkahelyén.

A nyári táborokban általában komolyabb, nagyobb lélegzetvételű képeket festünk. Ezekre már általában év közben felmerül az igény és így nagyon várt témákból áll össze az alkotótábor repertoárja. Idén 2022-ben az egyik ilyen téma lesz például Klimt Emilie portréja, a második pedig a levendulás olajfestmény programunk. 

Klimt képei mindig népszerű és visszatérő témák a nyári táborban. Az arany és ezüst médiumok használata különleges alkotásokra ad teret, amit szinte mindenki nagyon kedvel. A levendulás tájképek mindig népszerű témák itt Ürömön. Talán azért is mert a közeli levendulamezőn, a Kevély hegyen ilyenkor virágzik ez a csodás illatú növény és szedd magad program keretében akár egy kosárral is haza vihetünk belőle. 

Tipp:  A szombati levendulás festőprogram után érdemes ellátogatnod a Kevélyhegyi Levendulamezőre. 

Nyáron szeretünk egy kicsit lelassulni és az alkotótáborok pont erről szólnak. Itt van több időnk kidolgozni a képeinket, jobban elmerülni bennük. Az egésznapos program közben az ebédet is helyben fogyasztjuk el, nem kell rohanni sehova. A csodás festmények mellett barátságok is alakulnak nagy nevetések közepette. 

Gyakran csatlakoznak kezdők is, akik legutoljára az általános iskolai órákon festettek. A táborokban ők is bátrabban belevághatnak akár egy komolyabb témába is. Az alkotóterasz mellett van lehetőség pihenni a függőágyban, vagy sétálni a réten és beszélgetni is. Badacsonyban pedig a Balaton mellett egy medence is szolgálja a felfrissülést alkotás közben.

Less bele a tavalyi balatoni alkotótáborunk hangulatába!

Milyen témák lesznek idén az Ürömi táborban?

Klimt szecessziós női portréját már említettem. A másik nagy kedvencünk Van Gogh népszerű Csillagos éj képét is megfestjük olajfestékkel és festőkéssel. A festő óriások után nem maradnak el a könnyedebb nyári témák sem. Pipacsokat is festünk arany médiumos mintákkal, valamint szintén akril festékkel tavirózsákat. 

Az olajfestés szerelmeseire gondoltunk a hét második felében. Pénteken, szombaton és vasárnap is olajfestékkel alkotunk: női portrét, levendulás tájképet és záró akkordként pedig balatoni vitorlásokat. Így Algyőn egy kellemes hosszú hétvégét is el tudsz tölteni, ha csak egy-egy napot tudsz hiányozni a munkából. 

Az olajos programsorozat keretében a minden részletét kipróbáljuk az olajfestésnek. Festünk majd ecsettel és festőkéssel is. Megismerjük a részletgazdag kidolgozás lehetőségét a női portrén és a festőkéses elnagyolt ábrázolás különleges varázsát is.

Mi a titok? Mi az, amitől átszellemül mindenki az alkotótáborban?

Erre a kérdésre nem könnyű megfogalmazni a választ. Sokan érkeznek a napi problémák feszültségével, azonban ezeket a problémákat egy teljesen új helyszín és társaság vagy éppen elfoglaltság, képes távolítani. Természetesen az átszellemüléshez kell a saját hozzáállásunk is. Az ellazulás általában azoknak megy nehezebben, akik nagyon konkrét elvárásokkal érkeznek saját magukkal szemben. Például első alkalommal egy teljesen tökéletes, majdnem másolat minőségű festményt akarnak készíteni. 

A festés tanulása is egy folyamat ugyanúgy mint bármi másé például a nyelvtanulásé. Egy egésznapos nyelvi kurzus után sem gondolhatjuk, hogy tökéletesen fogjuk beszélni az adott, nyelvet, ha korábban még nem tanultuk azt. Azonban, ha a mindennapos teljesítménykényszert, maximalizmust otthon tudod hagyni, akkor teljesen át tudod adni magad a kézzel és a festékkel végzett munka örömének, ami gyakran már oly távoli a mindennapos irodai stressz mellett.

Egy Kreatív Kávés alkotói nap folyamán lépésenként megtöltöd  a vásznat színekkel, kialakulnak a formák és minden egyes ecsetvonást magad készítesz. Egy kerek egész alkotást tartasz végül a kezedben a nap végén, ami csak a Tiéd. Az alkotás közben nem kell nehéz döntéseket meghozni, maximum arról döntünk, hogy például legyen-e még egy fa a tájképünkön vagy sem, vagy vajon milyen színű virágot fessünk. A festményed akkor van kész, amikor azt mondod, hogy elkészült és ebbe a külvilág problémáinak nincs beleszólása!

Pillants bele korábbi Algyői Alkotótáborunkba!

Ürömi alkotótábor 2021. június

Hét napon keresztül alkottunk együtt Ürömön idén is kellemes társaságban, vidámságban, miközben remekül kikapcsolódtunk és sokat tanulhattunk! Nagyon várjuk-várunk Titeket (12év felett és kezdőket is)! 

2021. júniusában Alkotótábori témáink voltak:

2020. júniusában Alkotótábori témáink voltak:

Ürömi alkotótábor 2019. 07. 15-21.

2019-ben is megrendezésre került Ürömi Alkotótáborunk júliusban, amikor 7 napon át különböző színes témákat alkottunk meg!

Nézd meg kisfilmünket és lapozd végig a fotógalériát, ahol betekintést nyerhetsz milyen csodák készültek ezeken a nyári, napsütéses napokon. 🙂 Köszönöm, hogy velünk alkottatok!

 

Ha Te esetleg még nem voltál részese az eseménynek, akkor talán kedvet kapsz a képek alapján és Te is csatlakozol a következő alkotótábor közösségéhez, hogy szuperintenzív módon fejleszd festő technikád. Akrilfestés, olajfestés, textilfestés és pancsolósabb fluid art, valamint műgyanta alkotások is készültek családias környezetben az ürömi otthonom teraszán, melyet közvetlen erdőszomszédság ölel. Ugye Te is hallod már a madárcsicsergést? 🙂

 

2019-ben alkotótábori témáink voltak:

HEGEDŰ – Hétfő 2019. július 15.

Aranyos napunkon a „Hegedű” c. alkotást készítettük el metál akrilfesték, füstfólia, effekt paszta, krémes akrilfesték és 3D fólia felhasználásával. Saját színvilágban dolgozhattál, az arany mellett ezüst médiumokat is kipróbálhattál! Akrilfestékkel, 30x40cm alapozott farostra alkottunk ezen a napon.
A foglalkozás időtartama: 9h- 17h-ig tartott.

FLUID ART ÉS MŰVÉSZGYANTA – Kedd 2019. július 16.

Alkotótáboraink keddi napján két fluid art-os technikával is megismerkedtünk. Bemelegítésnek az akril hígítóval és kiegészítő médiumaival készítettünk egy próbamunkát. Saját választott színeiddel dolgozhattál 30x30cm-es feszített vászonra.

Második lépcsőben a művészgyanta világába tekintettünk bele. Anyagismeret, színezékek, kiegészítők, védőfelszerelés bemutatása után kezdtük el a vele való munkát. 30cm átmérőjű fa festőlapra dolgoztuk ki alkotásuk a választott színvilágban, tetszőleges kiegészítőkkel. Hozhattál beépítésre szánt kellékeket: pl. kavicsokat.

Levendulamező olajfestés – Szerda – 2019. július 17.

Ezen a napon az olajfesték használatával ismerkedtünk: anyag- és eszközismeret, médiumok, majd a „Levendulamező” c. alkotást dolgoztuk ki ecsettel és festőkéssel 30x40cm-es kasírozott vászonra. A kidolgozás során lépésről lépésre együtt haladtunk. Az olajfestékkel készült képeket a hosszú száradási idő miatt kiemelten ajánlott keretben szállítani, vagy gondoskodni az elszállításukhoz eszközről, pl. egy dobozról! 
A foglalkozás időtartama: 9h-kor -17h-ig tart, egy órás ebédszünettel.

Abo Art a pontozás művészete – Csütörtök – 2019. július 18.

ABOART – pontozás művészete: pontok készítésének lehetőségei, anyag- és eszközismeret, Próbamunka, majd a „Tulipánok” c. alkotás kidolgozása 24x30cm feszített vászonra.

Délután a TEXTILFESTÉS-be tekintettünk bele, fehér vagy fekete női pólót vagy pedig egy gyerekpólót színesíthettél saját ötleteddel. Az elkészült munkákat fixáltuk, hogy sokáig használhasd.

A foglalkozás időtartama: 9h – 17h-ig tartott, egy órás ebédszünettel.

Paverpol pipacsok és kávéfestés – Péntek – 2019. július 19.

Paverpol felhasználási lehetőségei: textilszobrászat és textildekoráció. Anyag- és eszközismeret, kiegészítő anyagok bemutatása. Pigmentek használata: 30x60cm-es feszített vászonra „Pipacsok” c. alkotás kidolgozása. Alapozás akrillal, szirmok kidolgozása/domborítása paverpollal, befejezés akrillal.

Délután nemcsak ittuk a kávét, de festünk is vele! Akvarell papírra dolgoztunk. Gyakorló lapoztunk kicsit, majd alkottunk szépia hangulatban, élénkítő kávé illatban!

Balatoni vitorlás – Szombat – 2019. július 20.

A viharos Balatonhoz utaztunk és akrillal festettük vitorlásunk 40×50 cm alapozott farostra, közben felhőztünk, hullámoztunk, kikevertük a magyar tenger egyedi színét és felidéztük a balatoni nyár hangulatát!

Vörös tánc – Vasárnap- 2019. július 21.

Az utolsó ürömi táboros napunk latin hanfulatban telt. „Vörös tánc” c. témánk kapcsán akrillal dolgoztunk majd 40×50 cm-es farostra. Gyakoroltuk a kéz és arc ábrázolását, a ruha redőzését.