Olajfestés

Toszkán pipacsok

Fess olajjal mint a nagy mesterek!

Alkotás közben, a gyakorlatban ismerjük meg az olajfesték tulajdonságait, használatát, alkalmazási területeit, praktikáit, eszközeit. Felfedezzük az olajfesték fedő- és transzparens tulajdonságát, és hogyan használhatjuk mindezt lazúrozáshoz vagy impasto technikához. Megtapasztalhatjuk és kikísérletezzük a helyes festék/oldószer hígítási arányt, különböző médiumok használatát, tulajdonságait, gyakorlatot, tapasztalatot és bátorságot szerezve az otthoni alkotáshoz. Alkotás közben szagtalan terpentinnel dolgozunk. Alkalmad lesz kipróbálni és megtapasztalni, mivel segítheted az olajfesték száradását, milyen anyagokkal hígíthatod, lazíthatod a sűrű tubusfestéket.

Az olajfestéshez különböző méretű és formájú ecsetek, változatos festőkés formák, egyéb eszközök állnak rendelkezésre, melyek segítségével kísérletezhetünk és felfedezhetjük a különböző „nyomok” alkotásának lehetőségeit.

Olajjal festeni más dimenzió. Ragyogó színek, a festék illata…

Egy-egy téma kidolgozása során lépésről lépésre haladva tanulmányozzuk az adott kép kapcsán alkalmazott akrilfestési technikát, színtani, perspektivikus, ábrázolási szempontokat. Itt arra is alkalom nyílik, hogy megvitassuk az adott téma által előhívott gondolatokat, érzéseket, utat engedve az önkifejezésnek. Az alábbi galériában legkedveltebb olajfestés témáinkat láthatod, melyeket foglalkozásainkon több alkalommal is megfestettünk.

07szept

Narancsfa – akrilfestés, Szeged
akrilfesték, 30x40cm alapozott festőlap

2024.09.07.12,000 Ft 6 Férőhely van még
Mediterrán harmónia, kék és narancs komplementerek pezsgése! Alkossuk meg együtt...
07szept

Klimt vizslája – akrilfestés, Szeged
40x40cm alapozott festőlap, akrilfesték

2024.09.07.14,000 Ft 10 Férőhely van még
Fessünk vizslát szecessziós stílusban, aranyosan, díszesen Szegeden! Alkossuk meg együtt...
08szept

Mezei virágok – olajfestés, Szeged
olajfesték, 30x40cm alapozott festőlap

2024.09.08.14,000 Ft 10 Férőhely van még
Színpompás mezei virágok, nyugalom, egy darabka nyár. Fessük meg együtt...

Kasírozott- és feszített vászonra, farostra készítjük el képeinket

A foglalkozások kapcsán többféle festőlapot is megismerhetünk és gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk: dolgozhatunk kasírozott- ill. feszített vászonra, farostra.

Munkánk során megvitatjuk az előkészítő- és a befejező műveleteket is: az alapozás anyagain, eszközein keresztül a keretezésig, lakkozásig. A foglalkozás végén, az elkészült alkotásokhoz a Klubkészlet erejéig választható nyers fa képkeret többféle szélességben és árkategóriában. Ezeket egyediesíthetjük akrilfestékkel, lazur géllel különböző fa árnyalatokra színezve, ezáltal még inkább szélesítheted anyagismereted és tapasztalataid.

A témák sokszínűsége garantálja, hogy mindenki találjon a saját stílusának megfelelő kihívást. A foglalkozásokat úgy készítem elő és vezetem le, hogy a kezdők is sikerrel megvalósíthassák a kb. 4 órás program keretében. A festőprogramhoz nem szükséges előképzettség, rajzos tudás, sem felszerelés. Minden szükséges eszközt és útmutatást biztosítok. Bár a foglalkozás alatt együtt, lépésről lépésre haladunk, ahol csak lehetőség nyílik, szabad kezet adok.

Minden alkotásban benne vagyunk mi, Alkotók. A foglalkozásokon adott egy téma, azonos eszközökkel dolgozunk együtt, lépésről lépésre, az eredmény mégis mind különböző lesz. Minden alkotásba „beledolgozódik” és megmutatkozik saját magunk, saját nyelvünk, stílusunk saját ráfordított időnk, pillanatnyi hangulatunk: egy darabka önmagunkból.

Meghívlak egy kávéra/teára, minden szükséges eszközt biztosítok és a folyamatos szakmai instrukciók garantálják, hogy a foglalkozás végén elégedetten távozz saját egyéni alkotásoddal.

Minden ember képes az alkotásra, és mindenkinek megvan a saját nyelve. Ennek megtalálásában és kifejezésében szeretnék segítséget nyújtani kreatív foglalkozásaimon.

Szeretettel és változatos inspirációkkal várlak!

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen eszközöket, anyagokat érdemes használnod, akkor olvasd el a következő cikkünket:

Az olajfestés kellékei – azaz mit tartalmazzon az olajfesték készlet?