Kreatív 
technikáink

Akrilfestés

Akrilfestés

Akrilfestés

Olajfestés

Akrilfestés

Paverpol

Akrilfestés

Selyemfestés

Jelentkezz a Kreatív Kávé foglalkozásaira Szegeden! Foglalkozásaink helyszíne:

AASZC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

6725 Szeged, Szabadkai út 3.

Jelentkezz a Kreatív Kávé foglalkozásaira Ürömön! Foglalkozásain helyszíne:

2096 Üröm, Lobogó u. 2/C.

Hogyan zajlik egy Kreatív Kávé foglalkozás?

Az alábbiakban összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat és a leggyakrabban feltett kérdéseket foglalkozásainkkal kapcsolatban. Ha mégsem találnál választ weboldalunkon a kérdésedre, akkor ne habozz írni nekünk az info@kreativkave.hu e-mail címre! Szívesen válaszolunk!

MI AZ A KREATÍV KÁVÉ?

Egy kreatív alkotóprogram, festőfoglalkozás, ami a kikapcsolódásról, feltöltődésről és a közösségi alkotás inspiráló erejéről szól. Segítek, hogy megtapasztald, egy kávé mellett egy kis iránymutatással milyen csodás dolgokra vagy képes.

HOGYAN ZAJLIK A FOGLALKOZÁS?

A három-négy órás program alatt meghívlak egy kávéra/teára valamint biztosítom a szükséges anyagokat, eszközöket és szakmai segítséget, amire az alkotásod elkészítéséhez szükséged lesz. Nem feltétel előképzettség, rajztudás, enélkül is garantált a sikerélmény!

ÉN IS MEHETEK, HA CSAK PÁLCIKAEMBEREKET TUDOK RAJZOLNI?

Igen. Itt a színekkel való foglalatosság a lényeg és nem a rajztanulás, így az előrajzoláshoz segítséget adok. Az alkotást együtt, lépésről lépésre haladva készítjük el, az elkészült festményed pedig természetesen hazaviheted. Az elkészült művet el is ajándékozhatod, az alkotás élménye biztosan a tiéd marad!

MIRE/MIVEL FESTÜNK?

Kreatív Kávé foglalkozásokon akrillal vagy olajfestékkel festünk általában alapozott HDF lapra, 30x40cm, 40x40cm, 30x60cm méretben. Több okból szeretem ezt a festőlapot és méretet. A feszített vászonnal szemben stabil, így kezdők is könnyedén boldogulnak vele, mérete pedig pont akkora, hogy egy 3 órás foglalkozáson alaposan ki tudjuk dolgozni rá a témánkat.

Egy-egy kép témájához kapcsolódóan különböző akril médiumok gyakorlati használatát mutatom be. Van olyan téma, melyhez olajfestéket használunk, de ennek sincs egészségkárosító hatása. Az adott témánál részletesen megtalálod a használt anyagok leírásait. Ha a foglalkozáson megtetszett valamelyik anyag vagy eszköz, otthoni használatra festékeket, akril médiumokat Kreatív Kávé Ajándékboltunkban is találsz.

MENNYI IDŐ ALATT SZÁRAD MEG A FESTMÉNYEM?

Az akrilfesték gyorsan szárad, a foglalkozás végén egy kész képpel fogsz távozni, ami már nem mozog. A teljes száradás akriloknál 72 óra, lakkozás előtt ezt mindenképpen érdemes megvárni. Ha térfogatnövelő médiumokat, pasztákat használunk, 3-7 nap a teljes száradási idő, így itt a hazaszállításhoz érdemes dobozt hozni, és a teljes száradásig védett helyen tartani az alkotást. Olajfestékek száradása 6 hónap, csak ez után lakkozható. Természetesen függ a felvitt réteg vastagságától és attól, menet közben mennyire hígítottad a festéket. A foglalkozásokon – ha vastagabb festékrétegekkel dolgozunk, vagy lazúrosabb (vizesebb) rétegeket viszünk fel – hajszárítóval gyorsítjuk a száradást. Ha teraszon, szabad levegőn festünk, a légmozgás be szokott segíteni a gyors száradásba.

MIT VIGYEK MAGAMMAL?

Hozz nyitottságot, lelkesedést és olyan kényelmes ruhát, cserepólót, ami nem baj, ha festékes lesz. A továbbiakról én gondoskodom.

VAN TEMATIKÁJA A FOGLALKOZÁSOKNAK?

Vannak könnyebb, bemelegítő képek és haladóbbaknak ajánlott témák, a nehézségi szinteket a program mellett megtalálod. 2016 őszén indult “Mesterek nyomában” sorozatunk, ismert festők egy-egy híres festményét alkotjuk újra, miközben megbeszéljük az adott kép kapcsán alkalmazott technikát, az akril- és olajfesték használatának előnyeit, színtani, perspektívikus, ábrázolási szempontokat. Témaválasztékunk “színes” így bízom abban, hogy mindenki talál hozzá közel álló kihívást.

HA NEM ÉN SZERETNÉK MENNI, AJÁNDÉKBA IS ADHATOM?

Természetesen igen, ajándékba is adhatod a Kreatív Kávés alkotás élményét. Választhatsz többféle árkategóriában ajándékkupont, melyet a megajándékozott több részletben is felhasználhat. Igényléstől számított 6 hónapon belül használhatóak fel.

Választhatsz kinyomtatható kupont, vagy díszdobozos csomagot. A díszdobozban találsz egy Ajándékkártyát – melyre üzenetet írhatsz a megajándékozottnak, valamint egy rövid ismertetőt is csatolunk foglalkozásainkról névjegykártya kíséretében.

MENNYIBE KERÜL?

A foglalkozáson mindent biztosítunk, amire szükséged lesz az alkotáshoz: alapozott festőlapot, festéket, ecsetet, palettát, ecsettörlő rongyot, vizes üveget, segédanyagokat, kötényt a ruhád védelme érdekében, és az adott téma kapcsán akril médiumokat, kiegészítőket, eszközöket, valamint szakmai iránymutatást. Az elkészült alkotás a tiéd, a foglalkozás végén természetesen hazaviheted.

Méret ill. alapanyag függvényében, időkeret figyelembe vételével foglalkozásaink költsége 10-12.000 Ft/fő körül mozog. Pontos részvételi díjat az egyes programoknál megtalálod.

MEGVETTEM A JEGYET, DE SAJNOS NEM TUDOK ELMENNI, MIT TEHETEK?

Ha előre elutaltad a részvételi díjat, de mégsem tudsz eljönni (és mást sem tudsz küldeni magad helyett), és ezt legkésőbb a foglalkozás kezdete előtt 24 órával jelzed felénk, 3 hónapon belül át tudsz jelentkezni azonos árkategóriájú foglalkozásunk szabad helyeire.

KÉPKERETET IS VÁLASZTHATOK?

Egy képkeret öltöztet. A foglalkozásokon képkeretet is vásárolhatsz elkészült alkotásodhoz többféle árkategóriában. Aktuális választék a foglalkozásokon tekinthető meg, a standard választékunkat Kreatív Kávé Ajándékboltunkban is megtalálod. A feszített vásznakat nem feltétlenül szükséges keretezni. Ha alkotás közben a vászon oldalát is kidolgozod, keret nélkül is mehet a falra. Ha ajándékba festek, általában feszített vászonra dolgozom. A megajándékozott eldöntheti, hogy a környezet amibe a kép kerül, igényel-e keretezést.

MIT TEHETEK, HA EGYIK HELYSZÍNEN SEM TUDOK SZEMÉLYESEN RÉSZT VENNI?

Neked terveztem Kreatív Kávé Alkotócsomagjainkat, melyet postai úton tudsz megrendelni. Egy csomag egy kép elkészítéséhez szükséges vásznat, előrajzot, színes nyomtatást, és a kép alkotását lépésről lépésre bemutató leírást és képes illusztrációt tartalmaz, hogy önállóan is fel tudd dolgozni a témát. A festékeket és ecseteket beszerezheted művészboltban, vagy választhatsz Kreatív Kávé Ajándékboltunk kínálatából. Így te sem maradsz ki az alkotás élményéből. Ha a részletes leírás ellenére elakadsz, vásárlástól számított 1 hónapon belül élhetsz a netes konzultáció lehetőségével.

VÁLASSZ EGY HELYSZÍNT, IDŐPONTOT, EGY TÉMÁT ÉS…

KAPCSOLJ KI, KAPCSOLÓDJ BE!
SZERETETTEL VÁRLAK!