Kreatív Kávé Galéria

 Böngéssz, csemegézz témáinkból. Kukkants be foglalkozásainkra és csípd el a családias, vidám hangulatot, amire mi nagyon büszkék vagyunk. Megtisztelsz vele, ha egyedi alkotásaimat is megszemléled. És ne feledd, Téged is szeretettel várunk „kreatív edzéseinken”! 🙂

 

Témáink

Lapozd át témáinkat! Neked melyik tetszik?

Az elmúlt években már összeszámolni sem tudom hány témát festettünk meg közösen. Különböző stílusok, technikákat alkalmaztunk az egyszerűbb képektől a részletgazdag olajfestményekig. Szeretem látni a kezdeti sikerélményeket és amikor a már gyakorlottabb kezek alkotnak meg egy-egy komolyabb kihívást jelentő képet.

Csak biztatni tudlak: gyere el és próbáld ki a kreativitásod festő foglalkozásainkon!

Szemezgess témáinkból, a kis nyilakra kattintva tudsz lapozni! 🙂

 

Hegedű – aranyozás és akril faroston

Viharos Balaton – akril faroston

Bánat – akril festmény feszített vászo

Vörös tánc – akril

Dorozsmai szélmalom, akrilfestmény, feszített vászon

Abo Art tulipánok – feszített vászon

Frézia kávéfestés

Magnólia – festés kávéval

Pillanatképek foglalkozásainkról

Foglalkozásainkon a fiatalabb és az idősebb korosztály is vidám hangulatban alkot. Sokszor elmélyülünk egy-egy részletben vagy éppen saját „holtpontunkkal” küzdünk meg. A csapat segíti egymást is, bíztatja a többi résztvevőt. Bátran elmondhatjuk, hogy közösség vagyunk. Születtek barátságok és nagyon sokan már évek óta rendszeresen látogatjátok programjainkat. Igyekszünk mindig friss, izgalmas témákkal előrukkolni, vagy éppen régebbi témákat közkívánatra újra elővenni.

Nevünkhöz híven mindig finom, krémes kávéval várunk! Gyertek, alkossunk együtt! 🙂

Mucha tavasz – szegedi foglalkozás

Mucha tavasz – szegedi foglalkozás

Gyermekfoglalkozás

Bicikli – Üröm – feszített vászon

Csapatépítő tréning Budapest

Páros festés

Páros festés

Kreatív Kávé és egy cica

Alkotásaim

„Afgán lány” – akril és olaj, 20x30cm, 2015

2015-ben készült tanulóképem, akril alapozással és vizes olajfestékkel készült. Sharbat Gulát ábrázoló fotó a National Geographic címlapján (1985. június) jelent meg és vált ikonná. 2hétig dolgoztam rajta, míg azt mondtam: elkészült, és visszaköszön az az igéző, riadt pillantás, ami örökre bevésődik a szemlélőbe.

„Cigány fiú portré” -olaj, 30x40cm, 2015

Érdekesség volt férfi portréval dolgozni és kihívás volt kikeverni a megfelelő bőrtónust.

„Delacroix nyomában – Önarckép” – olaj 30×40 cm, 2016

Tanulságos művészek alkotásait megfesteni, így ismerkedni meg az általuk használt technikákkal, praktikákkal, látásmóddal.

„Csendélet margarétákkal” – akril 20×30, 2015

A sötét háttér előtt világító margaréta csokor térbeliségének kialakítása izgalmas feladat volt, a váza üvegének áttetszősége szintén. Meglepő, de mégis a háttérrel voltam sokáig elégedetlen, ezen dolgoztam a legtöbbet.

Klimt nyomában II. olaj és akril metál lappal 40x40cm – farost, 2015

Gustav Klimt „A nő három életkora” c. alkotásának részletén Balázs fiam 2 éves korában dolgoztam. Akkoriban gyakran keltem éjjel és egy 3órás ébredés közötti időt alkotással töltöttem ki. Kérdeztem másnap férjem (már csak volt férj) hogy tetszik neki a kép, amin éjjel dolgoztam. „Melyik? Amin Balázzsal alszotok?” Nos igen, önmagunkat sosem hagyhatjuk ki az alkotásból. Igaz? ?

Afgán lány – akril és olaj – 20×30 cm

Cigány fiú portré – farost – 30×40 cm

Delacroix nyomában – Önarckép – olaj 30×40 cm farost

Csendélet margarétákkal” – akril 20×30, 2015

Klimt nyomában II. olaj és akril metál lappal 40x40cm – farost

Leonardo nyomában – női portré – olaj – farost

Újjászületés akril

„Leonardo nyomában- La Bella Principessa”, olaj, 20x30cm farost, 2015

Nemrégiben találtak rá a képre egy ház padlásán, melyet ujjlenyomat segítségével azonosítottak be: Leonardo keze munkája. Vizes olajfestékkel dolgoztam ki a témát, a bőr részek után a haj és a hajban lévő fonatok, szalagok adták a legnagyobb kihívást. Tudjátok, melyik képet szeretném megalkotni Leonardo-tól? Nem, nem a Mona Lisát. A Hermelines hölgyet! …és Vermeer-től a gyöngy fülbevalós leányt. Egyszer eljön majd az ő idejük is! ?

 

„Ujjászületés” – akril, 50x60cm kasírozott vászon, 2016

A nagy festékmennyiségekkel való munka, a nedves a nedvesen-re technika, az így kialakuló számtalan árnyalat színezni, a hosszú és gyors ecsetvonások pedig a kép dinamikussá teszik a képet. Háromrészes sorozatom harmadik tagja a „Bagoly” és „Kolibri” után. Életem – nemrégi – mélypontján felkerült a hálószobám falára. Sokat köszönhetek neki is, hogy sikerült új lendületet vennem. ?

 

„Hullámok” olaj, 30x40cm farost, 2019

A természet elsöprő ereje… amikor hallod a hullámok morajlását, látod a tarajos hullámokat, érzed a szelet, hallod a sirályokat. Finom összemosásokra az olajfesték a legmegfelelőbb választás.

 

„Tengeröböl” olaj, 30x40cm farost, 2019

Tengeri látkép alkotásához olajfestéket használtam, ecsetet és festőkést.

 

„Virágkoszorú” olaj, 30x40cm farost, 2019

Olajfestékkel készült a leány portréja, festőkéssel, impaszto technikával kerültek rá befejezésképpen a virágok.

 

Klimt nyomában „Adele Bloch-Bauer portréja” akril, 40x40cm farost, 2019

Bokatörésem kényszerpihenőjén jutottam TV közelbe és néztem meg a „Hölgy aranyban” című alkotását. Korábban nem éreztem sem a kedvet sem az erőt, hogy megfessem ezt a képet. A film után tudtam: ez lesz a következő, amelyben el fogok mélyülni.

Szoktam foglalkozásaimra vinni inspirációnak a munkáimból. Egyik kedves Klubtagunk, mikor meglátta, így nyilatkozott: „-Eddig nem tetszett nekem ez a kép, de ezt így szívesen megfesteném, ez teljesen más. Ez tetszik!” Érdekes megközelítése ez is: nagy művészek munkáinak feldolgozása során először lefordítod a saját nyelvedre, majd az aktuális technikai, anyagismereti tudásoddal új köntösben alkotod meg.

Munka közben olyan mélyen merülsz el az adott témában, ahogyan szemlélődéssel sosem sikerülne és minden egyes alkotással több tapasztalatot szerzel, rájössz, egy-egy problémakört az a művész hogyan oldott meg. több leszel. Ha a későbbi saját munkád során elakadsz, számtalan technikával, fortéllyal, ötlettel tudsz „főzni”.

 

„Remény” vegyes technika, 90x90cm, feszített vászon, 2019

Két évet várt a vászon, hogy jöjjön az ötlet, amivel egyedivé varázsolódik. 30x30cm méretben fél évvel korábban megalkottam ezt a témát, de már akkor éreztem, hogy nagyobb méretet kíván. Megtalált egy pályázati lehetőség. Elkészült két nap alatt. Bár végül nem került beválogatásra a tárlatra, de sebaj, az a lökés kellett akkor, hogy megszülethessen. Most a legkedvesebb alkotásom, a nappali fő helyén ragyog. A szirmok szálpasztával formálódtak, a hátteret rozsda effekt színezi, 3D arany fólia ad csillogást a reménynek.

Foglalkozásainkat támogatja: