Akrilfestés

akrilfestés - pipacsok

Pipacsok című képüket megfestheted:
– Szegeden 05.06-án: jegyek >
– Ürömön 05.13-án: jegyek >

Fedezzük fel az akrilfestéket!

Akrilfestés vagyis alkotás közben, a gyakorlatban ismerjük meg az akril festék tulajdonságait, használatát, alkalmazási területeit, praktikáit, eszközeit. Felfedezzük az akrilfesték fedő- és transzparens tulajdonságát, és hogyan használhatjuk mindezt lazúrozáshoz vagy impasto technikához. Megtapasztalhatjuk és kikísérletezzük a helyes festék/víz arányt az ecsetben, különböző médiumok használatát, tulajdonságait, gyakorlatot, tapasztalatot és bátorságot szerezve az otthoni alkotáshoz.

Az akril festéshez különböző méretű és formájú ecsetek, változatos festőkés formák, egyéb eszközök állnak rendelkezésre, melyek segítségével kísérletezhetünk és felfedezhetjük a különböző „nyomok” alkotásának lehetőségeit.

Az akril festék kezdők számára is nagyon kedvelt, mert vízzel higítható és könnyen javítható alkotás közben, valamint száradás után is.

Lépésről lépésre festünk

Egy-egy téma kidolgozása során lépésről lépésre haladva tanulmányozzuk az adott kép kapcsán alkalmazott akrilfestési technikát, színtani, perspektivikus, ábrázolási szempontokat. Itt arra is alkalom nyílik, hogy megvitassuk az adott téma által előhívott gondolatokat, érzéseket, utat engedve az önkifejezésnek. Az alábbi galériában legkedveltebb akril festés témáinkat láthatod, melyeket foglalkozásainkon több alkalommal is megfestettünk.

Tipp: Nézd meg alkotóvideóinkat és inspirálódj kedvenc témáink részletes leírásából: Egyszerű tájkép festmények készítése akril festékkel ->

Foglalkozásaink következő  akrilfestés témái:

Kasírozott- és feszített vászonra, farostra készítjük el képeinket

A foglalkozások kapcsán többféle festőlapot is megismerhetünk és gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk: dolgozhatunk kasírozott- ill. feszített vászonra, farostra.

Munkánk során megvitatjuk az előkészítő- és a befejező műveleteket is: az alapozás anyagain, alkalmazott akril festékek és eszközein keresztül a keretezésig, lakkozásig. A foglalkozás végén, az elkészült alkotásokhoz a Klubkészlet erejéig választható nyers fa képkeret többféle szélességben és árkategóriában. Ezeket egyediesíthetjük akrilfestékkel, lazur géllel különböző fa árnyalatokra színezve, ezáltal még inkább szélesítheted anyagismereted és tapasztalataid.

A témák sokszínűsége garantálja, hogy mindenki találjon a saját stílusának megfelelő kihívást. A foglalkozásokat úgy készítem elő és vezetem le, hogy a kezdők is sikerrel megvalósíthassák a 3-4 órás program keretében. A festőprogramhoz nem szükséges előképzettség, rajzos tudás, sem felszerelés. Minden szükséges eszközt és útmutatást biztosítok. Bár a foglalkozás alatt együtt, lépésről lépésre haladunk, ahol csak lehetőség nyílik, szabad kezet adok.

Minden alkotásban benne vagyunk mi, Alkotók. A foglalkozásokon adott egy téma, azonos eszközökkel dolgozunk együtt az akril festés során lépésről lépésre, az eredmény mégis mind különböző lesz. Minden alkotásba „beledolgozódik” és megmutatkozik saját magunk, saját nyelvünk, stílusunk saját ráfordított időnk, pillanatnyi hangulatunk: egy darabka önmagunkból.

Meghívlak egy kávéra/teára, minden szükséges eszközt biztosítok és a folyamatos szakmai instrukciók garantálják, hogy a foglalkozás végén elégedetten távozz saját egyéni alkotásoddal.

Minden ember képes az alkotásra, és mindenkinek megvan a saját nyelve. Ennek megtalálásában és kifejezésében szeretnék segítséget nyújtani kreatív foglalkozásaimon.

Szeretettel és változatos inspirációkkal, vegyes technikákkal is várlak: 

Monic akrilfestmény, aranyozás

Aranyozás akrillal

Az aranyfüst fóliának és az arany festéknek egyszerűen senki sem tud ellenállni. Próbáld ki egyszer és biztosan a rabja leszel! Aranyozáshoz szükséges kellékeket rendelhetsz a webshopunkból!

pouring médium - papagáj akril festmény

Pouring medium akrillal = fluid art

A Pouring mediumot 2:1 arányban keverjük el az akril festékkel és már folyathatjuk is a festéket. Az eredmény fantasztikus! Pouring mediumot a webshopunkban rendelhetsz!

abo art

Pontozásos technika vagyis Abo Art

Könnyen elsajátítható, ugyanakkor nagyon látványos technika az AboArt. Válasszunk tetszőleges  motívumot aztán mint egy kifestőben helyezzük a különböző méretű festékpöttyöket egymás után a vászonra.