Selyemfestés, textilfestés

Viseld az alkotásod!

A selyemfestés, textilfestés vagyis alkotás közben, a gyakorlatban ismerjük meg a selyemfestékek/textilfestékek kontúrozók tulajdonságait, használatát, alkalmazási területeit, praktikáit, eszközeit. Megtapasztalhatjuk különböző alapokra dolgozva, a festékek tulajdonságait, gyakorlatot, tapasztalatot és bátorságot szerezve az otthoni alkotáshoz.

Alkossunk egyedi kendőt vagy hagyjuk, hogy a festék alakítsa!

A selyemfestéshez és textilfestéshez különböző méretű és formájú ecsetek, pipetta, kontúrozók, szűkítők, selyemfeszítő keretek, háromlábú rajzszögek stb. eszközök állnak rendelkezésre, melyek segítségével kísérletezhetünk és felfedezhetjük a különböző „nyomok” alkotásának lehetőségeit.

A program elején megismerkedünk az eszközökkel, kipróbáljuk a selyem- textilfestékeket, kontúrozókat egy próbamintán.

Kontúrozó használata a selyemfestésben

Begyakorolhatjuk a folyamatos kontúrvonalakat és kikísérletezhetjük a helyes festék-hígítási arányt. Az egyénileg választott téma kidolgozása során pedig tanácsokat, praktikákat, segítő iránymutatást adok, folyamatosan utat engedve az önkifejezésnek.

A foglalkozások kapcsán többféle alapot is megismerhetünk és gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk: dolgozhatunk selyemkendőre- sálra, selyem mandalára, pamut pólóra, vászonra, párnahuzatra stb. Kipróbálhatjuk a gyűrt technikát, a kontúrozást, a maszkoló folyadékot, a selyem alapozót, a selyemfeszítő keretek és rajzszögek, gumis selyemfeszítők működését.

Megtapasztaljuk az alkotás során, hogyan dolgozik együtt velünk a selyem és látjuk, a száradásig hogyan alakul a végleges színharmónia, és látjuk a selyemfestés azon részét, mely spontán alakul.

A program során megismerjük és megtapasztaljuk a befejező műveleteket is: az elkészült alkotásokat fixáljuk, mossuk és vasaljuk, hogy használatra készen kerülhessenek haza.

Textilfestéssel egyedi pólót alkothatsz!

A témák sokszínűsége garantálja, hogy mindenki találjon a saját stílusának megfelelő kihívást. A foglalkozásokat úgy készítem elő és vezetem le, hogy a kezdők is sikerrel megvalósíthassák a 3-4 órás program keretében. A festőprogramhoz nem szükséges előképzettség, rajzos tudás, sem felszerelés. Minden szükséges eszközt és útmutatást biztosítok, és ahol csak lehetőség nyílik, szabad kezet adok.

Minden alkotásban benne vagyunk mi, Alkotók. A selyemfestős, textilfestős foglalkozásokon az adott technikával rendkívül színes és változatos alkotások születnek! Minden alkotásba „beledolgozódik” és megmutatkozik saját magunk, saját nyelvünk, stílusunk saját ráfordított időnk, pillanatnyi hangulatunk: egy darabka önmagunkból.

Meghívlak egy kávéra/teára, minden szükséges eszközt biztosítok és a folyamatos szakmai instrukciók garantálják, hogy a foglalkozás végén elégedetten távozz saját egyéni alkotásoddal.

Minden ember képes az alkotásra, és mindenkinek megvan a saját nyelve. Ennek megtalálásában és kifejezésében szeretnék segítséget nyújtani kreatív foglalkozásaimon.

Szeretettel és változatos inspirációkkal várlak!