Algyői alkotótábor 2022

2022. nyarán júliusban is sok szeretettel várunk a Kreatív Kávé algyői alkotótáborában. A tájház már évek óta ad otthont a nyári alkotótáborunknak és már megszámlálhatatlanul sok gyönyörű alkotás születésének a színhelye volt. Nagyon szeretjük ezt az autentikus helyszínt. Gyere és csatlakozz alkotó közösségünkhöz a festői Tisza parton, Algyőn!  A tábor részleteivel kapcsolatban hamarosan találsz is bővebb információkat, addig is vésd be a naptáradba az időpontot!
04júl

Kreatív Kávé Alkotótábor 2022 Algyő – heti bérlet

2022.07.04. Korlátlan számú jegy
Hét nap, ami a kikapcsolódásról, kreativitásról, alkotói energiáid felszabadításáról, különböző...

Algyői alkotótábor 2021

Csodás alkotó hetet töltöttünk együtt ismét az Algyői Tájház teraszán. Különleges alkotások születtek, nagyon büszkék vagyunk rátok!!

Alkotótábori témáink voltak:

Algyői alkotótábor 2020

2020-ban is megrendezésre került Algyői Alkotótáborunk júliusban, amikor 7 napon át különböző színes témákat alkottunk meg!

Nézd meg kisfilmünket és lapozd végig a fotógalériát, ahol betekintést nyerhetsz milyen csodák készültek ezeken a nyári, napsütéses napokon. Köszönöm, hogy velünk alkottatok a festői Tisza partján az Algyői Tájházban!

2021. júniusában Alkotótábori témáink voltak:

2020. júniusában Alkotótábori témáink voltak:

Algyői alkotótábor 2019. 07. 01-07.

 

Ha Te esetleg még nem voltál részese tábori eseményeinknek, akkor talán kedvet kapsz a képek alapján és Te is csatlakozol a következő táborra, hogy szuperintenzív módon fejleszd festő technikád. Akrilfestés, olajfestés, textilfestés és pancsolósabb Fluid Art, valamint műgyanta alkotások is készültek a forró nyári napokon.  Ugye Te is emlékszel a finom kenyérlángos illatára és a felejthetetlen marhapörkölt ízére is?  ?

2019-ben alkotótábori témáink voltak:

HEGEDŰ – Hétfő 2019. július 01.

Aranyos napunkon a „Hegedű” c. alkotást készítettük el metál akrilfesték, füstfólia, effekt paszta, krémes akrilfesték és 3D fólia felhasználásával. Saját színvilágban dolgozhattál, az arany mellett ezüst médiumokat is kipróbálhattál! Akrilfestékkel, 30x40cm alapozott farostra alkottunk ezen a napon.

FLUID ART ÉS MŰVÉSZGYANTA – Kedd 2019. július 02.

Alkotótáboraink keddi napján két fluid art-os technikával is megismerkedtünk. Bemelegítésnek az akril hígítóval és kiegészítő médiumaival készítettünk egy próbamunkát. Saját választott színeiddel dolgozhattál 30x30cm-es feszített vászonra.

Második lépcsőben a művészgyanta világába tekintettünk bele. Anyagismeret, színezékek, kiegészítők, védőfelszerelés bemutatása után kezdtük el a vele való munkát. 30cm átmérőjű fa festőlapra dolgoztuk ki alkotásuk a választott színvilágban, tetszőleges kiegészítőkkel. Hozhattál beépítésre szánt kellékeket: pl. kavicsokat.

Levendulamező olajfestés – Szerda – 2019. július 03.

Ezen a napon az olajfesték használatával ismerkedtünk: anyag- és eszközismeret, médiumok, majd a „Levendulamező” c. alkotást dolgoztuk ki ecsettel és festőkéssel 30x40cm-es kasírozott vászonra. A kidolgozás során lépésről lépésre együtt haladtunk. Az olajfestékkel készült képeket a hosszú száradási idő miatt kiemelten ajánlott keretben szállítani, vagy gondoskodni az elszállításukhoz eszközről, pl. egy dobozról! 
A foglalkozás időtartama: 9h-kor -17h-ig tart, egy órás ebédszünettel.

Abo Art a pontozás művészete – Csütörtök – 2019. július 04.

ABOART – pontozás művészete: pontok készítésének lehetőségei, anyag- és eszközismeret, Próbamunka, majd a „Tulipánok” c. alkotás kidolgozása 24x30cm feszített vászonra.

Délután a TEXTILFESTÉS-be tekintettünk bele, fehér vagy fekete női pólót vagy pedig egy gyerekpólót színesíthettél saját ötleteddel. Az elkészült munkákat fixáltuk, hogy sokáig használhasd.

Paverpol pipacsok és kávéfestés – Péntek – 2019. július 05.

Paverpol felhasználási lehetőségei: textilszobrászat és textildekoráció. Anyag- és eszközismeret, kiegészítő anyagok bemutatása. Pigmentek használata: 30x60cm-es feszített vászonra „Pipacsok” c. alkotás kidolgozása. Alapozás akrillal, szirmok kidolgozása/domborítása paverpollal, befejezés akrillal.

Délután nemcsak ittuk a kávét, de festünk is vele! Akvarell papírra dolgoztunk. Gyakorló lapoztunk kicsit, majd alkottunk szépia hangulatban, élénkítő kávé illatban!

Balatoni vitorlás – Szombat – 2019. július 06.

A viharos Balatonhoz utaztunk és akrillal festettük vitorlásunk 40×50 cm alapozott farostra, közben felhőztünk, hullámoztunk, kikevertük a magyar tenger egyedi színét és felidéztük a balatoni nyár hangulatát!

Vörös tánc – Vasárnap- 2019. július 07.

Az utolsó ürömi táboros napunk latin hanfulatban telt. „Vörös tánc” c. témánk kapcsán akrillal dolgoztunk majd 40×50 cm-es farostra. Gyakoroltuk a kéz és arc ábrázolását, a ruha redőzését.

Nézd meg korábbi alkotótábori videóinkat 🙂