Algyői alkotótábor 2021

Csodás alkotó hetet töltöttünk együtt ismét az Algyői Tájház teraszán. Különleges alkotások születtek, nagyon büszkék vagyunk rátok!!
Jövő júliusban is sok szeretettel várunk Benneteket Algyőn. Ha nem szeretnél egy évet várni, hanem már most nyáron velünk alkotnál újra, akkor a Badacsony Alkotótáborunkban: augusztus 2-től 5-ig (h-csüt) tartó 1-es turnusra még van pár szabad hely. 🙂
Jegyek foglalása és a részletes program itt érhető el: https://kreativkave.hu/…/alkototabor-2021-badacsony/

Alkotótábori témáink voltak:

Algyői alkotótábor 2020

2020-ban is megrendezésre került Algyői Alkotótáborunk júliusban, amikor 7 napon át különböző színes témákat alkottunk meg!

Nézd meg kisfilmünket és lapozd végig a fotógalériát, ahol betekintést nyerhetsz milyen csodák készültek ezeken a nyári, napsütéses napokon. ? Köszönöm, hogy velünk alkottatok a festői Tisza partján az Algyői Tájházban!

2021. júniusában Alkotótábori témáink voltak:

2020. júniusában Alkotótábori témáink voltak:

Algyői alkotótábor 2019. 07. 01-07.

 

Ha Te esetleg még nem voltál részese tábori eseményeinknek, akkor talán kedvet kapsz a képek alapján és Te is csatlakozol a következő táborra, hogy szuperintenzív módon fejleszd festő technikád. Akrilfestés, olajfestés, textilfestés és pancsolósabb Fluid Art, valamint műgyanta alkotások is készültek a forró nyári napokon.  Ugye Te is emlékszel a finom kenyérlángos illatára és a felejthetetlen marhapörkölt ízére is?  ?

2019-ben alkotótábori témáink voltak:

HEGEDŰ – Hétfő 2019. július 01.

Aranyos napunkon a „Hegedű” c. alkotást készítettük el metál akrilfesték, füstfólia, effekt paszta, krémes akrilfesték és 3D fólia felhasználásával. Saját színvilágban dolgozhattál, az arany mellett ezüst médiumokat is kipróbálhattál! Akrilfestékkel, 30x40cm alapozott farostra alkottunk ezen a napon.

FLUID ART ÉS MŰVÉSZGYANTA – Kedd 2019. július 02.

Alkotótáboraink keddi napján két fluid art-os technikával is megismerkedtünk. Bemelegítésnek az akril hígítóval és kiegészítő médiumaival készítettünk egy próbamunkát. Saját választott színeiddel dolgozhattál 30x30cm-es feszített vászonra.

Második lépcsőben a művészgyanta világába tekintettünk bele. Anyagismeret, színezékek, kiegészítők, védőfelszerelés bemutatása után kezdtük el a vele való munkát. 30cm átmérőjű fa festőlapra dolgoztuk ki alkotásuk a választott színvilágban, tetszőleges kiegészítőkkel. Hozhattál beépítésre szánt kellékeket: pl. kavicsokat.

Levendulamező olajfestés – Szerda – 2019. július 03.

Ezen a napon az olajfesték használatával ismerkedtünk: anyag- és eszközismeret, médiumok, majd a „Levendulamező” c. alkotást dolgoztuk ki ecsettel és festőkéssel 30x40cm-es kasírozott vászonra. A kidolgozás során lépésről lépésre együtt haladtunk. Az olajfestékkel készült képeket a hosszú száradási idő miatt kiemelten ajánlott keretben szállítani, vagy gondoskodni az elszállításukhoz eszközről, pl. egy dobozról! 
A foglalkozás időtartama: 9h-kor -17h-ig tart, egy órás ebédszünettel.

Abo Art a pontozás művészete – Csütörtök – 2019. július 04.

ABOART – pontozás művészete: pontok készítésének lehetőségei, anyag- és eszközismeret, Próbamunka, majd a „Tulipánok” c. alkotás kidolgozása 24x30cm feszített vászonra.

Délután a TEXTILFESTÉS-be tekintettünk bele, fehér vagy fekete női pólót vagy pedig egy gyerekpólót színesíthettél saját ötleteddel. Az elkészült munkákat fixáltuk, hogy sokáig használhasd.

Paverpol pipacsok és kávéfestés – Péntek – 2019. július 05.

Paverpol felhasználási lehetőségei: textilszobrászat és textildekoráció. Anyag- és eszközismeret, kiegészítő anyagok bemutatása. Pigmentek használata: 30x60cm-es feszített vászonra „Pipacsok” c. alkotás kidolgozása. Alapozás akrillal, szirmok kidolgozása/domborítása paverpollal, befejezés akrillal.

Délután nemcsak ittuk a kávét, de festünk is vele! Akvarell papírra dolgoztunk. Gyakorló lapoztunk kicsit, majd alkottunk szépia hangulatban, élénkítő kávé illatban!

Balatoni vitorlás – Szombat – 2019. július 06.

A viharos Balatonhoz utaztunk és akrillal festettük vitorlásunk 40×50 cm alapozott farostra, közben felhőztünk, hullámoztunk, kikevertük a magyar tenger egyedi színét és felidéztük a balatoni nyár hangulatát!

Vörös tánc – Vasárnap- 2019. július 07.

Az utolsó ürömi táboros napunk latin hanfulatban telt. „Vörös tánc” c. témánk kapcsán akrillal dolgoztunk majd 40×50 cm-es farostra. Gyakoroltuk a kéz és arc ábrázolását, a ruha redőzését.

Nézd meg korábbi alkotótábori videóinkat 🙂