Alkotóvideók

Élvezd otthon is az alkotás örömét!

Inspirációs alkotóvideóinkat úgy készítettem el Neked, hogy otthon, segítség nélkül is megalkothass egy-egy Neked tetsző témát.

Inspirációs alkotóvideó sorozatunk első, ingyenes részének a Virágzó fa  tavaszi hangulatot árasztő és minden évszakban frissességet, vidámságot ébresztő szabad kézzel készülő témát választottam. Akrilfestékkel készítjük a szövetre emlékeztető hátteret, a virágokat szálpasztával domborítjuk majd. 

Nézd meg a róla készült oktatóvideót, ahol lépésről lépésre bemutatom, hogyan készítsd el …remélem kedvet kaptál hozzá és elkészült alkotásoddal benevezel a kapcsolódó játékba is!

Az alábbiakban megtalálod, hogy pontosan milyen eszközökre lesz szükséged a festmény elkészítéséhez. Ha esetleg nincsenek még otthon eszközeid, akkor a a Virágzó fa alkotócsomagot megrendelheted hozzá -20% kedvezménnyel, ami mindent tartalmazni fog, amire szükséged lesz az alkotás során és még maradni is fog akrilfesték, ecsetek egy másik kép elkészítéséhez. 🙂

Szükséges eszközök és festékek:

A szükséges eszközöket és festékeket megrendelheted webshopunkban, amire -20% kedvezményt biztosítunk! 🙂 

 • 40x50cm alapozott festőlap
 • matt akrilfesték 50ml titánfehér
 • matt akrilfesték 50ml indigókék
 • matt akrilfesték 20ml türkizkék
 • matt akrilfesték 20ml földbarna
 • matt akrilfesték 20ml okker
 • szálpaszta 150ml
 • festőkés
 • kerek ecset
 • lapos széles ecset
 • üveg víz az ecsetek mosásához
 • törlőrongy
 • festőkötény vagy olyan ruha, amit nem sajnálsz

Ingyenes alkotóvideóval készítheted el ezt a tavaszi hangulatot árasztó és minden évszakban frissességet, vidámságot ébresztő képet. Akrilfestékkel és szabad kézzel készítjük a szövetre emlékeztető hátteret, a virágokat szálpasztával domborítjuk majd.

VIRÁGZÓ FA elkészítése 40x50cm farost festőlapra

Egy csapatépítő program kapcsán érkezett az ötlet, hogy virágos képekkel színesítsük egy iroda falát. Egyik témának dolgoztuk ki ezt a virágzó fát, mely különlegességét a szövetmintás háttér és a kép síkjából kiemelkedő, kidomborodó szirmok adják. Ugye téged is örömmel és vidámsággal tölt el egy virágzó fa látványa? Csodás látványt nyújtanak, gyönyörködtetnek. Aktuális témánk kapcsán tetszőlegesen alakíthatod, virágoztatod ki saját faágaid. Halmozhatod, domboríthatod, formálhatod saját virágszirmaid. A megszáradt pasztát a végén még színezheted, átfestheted. A munka során festőkéssel is fogunk dolgozni.

Előkészítő műveletek:

 • Mire dolgozunk? Festőlap 40x50cm farost (gessoval kezelt)
 • Mivel festékkel dolgozunk? Matt akrilfestékkel dolgozunk. Vízzel hígítható, de ha megszáradt, már nem oldható vissza, ruhából sem mosható ki száradás után. Gondoskodjunk festékezhető ruháról vagy védőkötényről.
 • Milyen eszközökkel dolgozunk? A háttérnél széles lapos ecsettel, a fa felvitelénél a kerek ecsetet is használni fogjuk, a virágok domborításához a festőkést is munkára fogjuk.
 • Ami kell még otthonról a festőcsomag mellé: vizes edény, törlőrongy, ruhát védő kötény, paletta (műanyag tányér).


Képkidolgozás:

1. Háttér kidolgozása: titánfehér, indigókék és türkizkék felvitele a széles lapos ecsettel. Felül és középen világosabb tónusok, a két oldalon és alul indigókék, ezek összedolgozása türkizkékkel. Lehet kísérletezni az ecsetnyomokkal, kinek mi a szimpatikus. Ha a meg nem száradt festékbe viszek egy másik színt, számos színátmenet alakul ki. A széles lapos ecset 90 fokos elfordításával tudom kialakítani a vászonkötésre emlékeztető hatást.

2. Fa felrajzolása a sötétbarnával: bázispontok kijelölése, töltse ki a fa a területet. A fa alul a legszélesebb, és az ágak vége felé vékonyodik.

3. Fények elhelyezése a fára: okkersárga és okkersárga, földbarna keverékével. Fentről-hátulról jön a fény, az ágak felső részére kerül a fény. Szaggatott ecsetnyomokkal jobban vissza tudjuk adni a fakéreg egyenletlenségét. Színkeverés alapszabálya: a világosabb tónushoz adagoljuk apránként a sötétebb tónust.

4. Szálpaszta bemutatása: A szálpaszta vagy fiber paszta: rostszálakat tartalmazó, vízbázisú paszta, mely száradás után megőrzi térfogatát és nedvszívó marad. A festőkés hátulját a pasztához érintve és megemelve ki tudjuk szálazni, rojtosítani a felületet. Vegyünk fel a festőkés hátuljára egy borsónyi mennyiségű pasztát, próbáljunk egy tesztfelületre a festőkéssel félkör alakú formákat halmozni körben, hogy kialakuljanak a virág-kelyheink. Érintsük a festőkést a virágok közepéhez, hogy a porzós részt kialakítsuk.

5. Szálpasztával és festőkéssel szirmok elhelyezése a faágakra. Helyezzünk el a képen néhány hangsúlyosabb, nagyobb virágot. Köréjük jöhetnek kisebbek, az ágak végére bimbókat tehetünk. Nem kell minden virágnak és bimbónak kapcsolódni az ágakhoz. Virágoztassuk ki a fánkat.

6. A paszta száradása után kerek ecsettel tegyünk foltokat a szirmainkra. A virágközepekre jöhet vizes okkersárga, vizes sötétbarna.

7. Művészi aláírás: Képkeret fél cm-t eltakar körben a festőlapunkból, ezen belülre tegyük a kerek ecsettel aláírásunk.


Befejező műveletek:

 • Lakkozás: választhatunk matt/félfényes/fényes lakkokból, vízbázisú ecsettel felvihető és spray kiszerelésűből is. Akrilokat 72óra száradás után lakkozzuk. Legegyszerűbben kezelhető a spray-s kiszerelés, kétszer érdemes lekezelni a felületet, pár óra száradási időt hagyva a két réteg között.
 • Keretezés: egy jó keret öltöztet, képkeretezőnél választhatunk egyedi lécek közül. Látogass el a kk shop-ba, különböző profilú keretekből választhatsz, melyet lazúr géllel pár perc alatt bepácolhatsz, vagy akrilfestékkel lefesthetsz. Kihajtható farkasfogakkal rögzítheted a keretbe alkotásod. Mindkét esetben 72óra után lakkal kezeld a felületet.

Szeretek kísérletezni új anyagokkal, technikákkal és szeretem megosztani másokkal tapasztalataimat, így segítve személyes fejlődésüket.

Az alkotóközösségben sokat tanulhatunk egymástól és támogató segítséget kapunk bizonytalanságok, alkotói válságok kezelésével kapcsolatban.

Minden alkotásba „beledolgozódik” és megmutatkozik alkotója, saját nyelve, stílusa, a ráfordított idő, pillanatnyi hangulat, egy darabka önmagunkból. Engedd szabadon fantáziád, bátran kísérletezz, ismerj meg számos anyagot, technikát, hogy rátalálj saját hangodra és még közelebb kerülhess önmagadhoz!

Szeretném azokat is alkotásra buzdítani, akik nem tudnak személyesen részt venni kreatív foglalkozásaimon. Alkotóvideó sorozatomban egy-egy téma kapcsán megismertetem veled a használt anyagokat, bemutatom az adott kép alkotását lépésről lépésre, a Kreatív Kávé Alkotócsomagban pedig minden szükséges eszközt és anyagot megtalálsz, hogy otthon Te is elkészíthesd és saját arcodra szabd saját alkotásod. Egy-egy téma kapcsán a jövőben többféle festőlap-méretből választhatsz majd. Ha elakadsz, e-mailen vagy messengeren segítséget kérhetsz! 🙂

Az első körre négy témával készültem, aranyozás és szálpaszta témakörben. Később látogass vissza, a témákat rendszeresen bővítjük majd! 🙂

Melyik alkotócsomagot választanád?

A megrendelt alkotócsomagot kérheted futárszolgálattal történő házhoszállítással, de átveheted bármelyik szegedi, ürömi vagy budapesti nyílt programunkon, algyői vagy ürömi alkotótáborunkban.

Válassz! 🙂 Melyiket próbálod ki?

 

Papagáj témánál akrilfestékekkel, pouring médiummal, ecsetekkel, pipettával alkotjuk meg a színpompáns madarunkat! 

A Buddha témánál foszforeszkáló médiummal dolgozunk fekete alapra.

A Remény virága is szálpasztával emelkedik ki a kép síkjából, itt rozsda effektet és 3D port is használunk a háttérhez, valamint a harmatcseppeket 3D ragasztóval és dekorfóliával pontozzuk. 

Tengerarc halacskái és portrévonalai is dekorfóliával lesznek csillogóak.Az alkotóvideó és szükséges alkotócsomagot megvásárolhatod webshopunkban.

A Ragyogás témánál füstfóliával és dekorfóliával érjük el a páratlan megjelenést.