Balatoni elvonulás – Badacsonyi alkotótábor

 

Kitűztük a 2024-es alktótábor időpontjainkat és megkezdődött  a regisztráció a badacsonyi táborokra is! Nézd meg a témáinkat és foglald le a helyed mihamarabb! 

Ha otthon, önállóan is alkotnál, akkor nézz körül otthoni alkotócsomagjaink között!

22júl

Alkotótábor 2024 nyár: Badacsony I-es turnus (foglaló)
Hív a balatoni nyár!

2024.07.22.30,000 Ft 5 Férőhely van még
Balatoni nyár, frissítő és feltöltő kalandok, alkotás és kikapcsolódás vár...
25júl

Alkotótábor 2024 nyár: Badacsony II-tes turnus (foglaló)
Hív a balatoni nyár!

2024.07.25.30,000 Ft Nincs több elérhető jegy
Balatoni nyár, frissítő és feltöltő kalandok, alkotás és kikapcsolódás vár...
Badacsony tájkép akrillal

Badacsony alkotócsomag otthoni alkotáshoz: 6.000 Ft-tól ->

2024-ben badacsonyi témáink lesznek:

2023-ban badacsonyi témáink voltak:

Badacsonyban idén is 2 turnusban színesítettük veletek festőlapjainkat. Az olajfestés jegyében 4 témát dolgoztunk ki. A programok keretében személyesen inspirálódtunk a Szigligeti Várban, vitorláztunk a Mona hajóval és Lajos kapitánnyal és természetesen az immár hagyománnyá vált borkóstolót sem hagytuk ki a Pátzay pincében sem. Köszönöm, hogy velem tartottatok és a saját utamat járva megoszthatom az alkotás örömét veletek!

Következő ottalvós programunk részleteit hamarosan megtalálod a weboldalunkon. 2023. október 12-15. között a Kőrös partján, Szarvas/Békésszentandráson várunk majd titeket alkotni. A hétvégi programokra pedig folyamatosan foglalhatók a jegyek weboldalunkon!

Fogadd szeretettel legutóbbi, Badacsonyi Alkotótáborunk összefoglaló videóját!

Festés, vitorlázás, Badacsony 2022. július

A balatoni festőtáborunk talán a legnépszerűbb a nyári alkotótáboraink között. Amikor meghírdettük a Kreatív Kávé Badacsonyi táborokat az egyik turnus szinte aznap be is telt a korábbi résztvevőkkel. Aztán a másik turnus is hamar betelt. 

A Rozi Panzióban ilyenkor csak mi vagyunk. A medence mellett alkotunk a teraszon. A Balaton közelsége és a szórakoztató programok miatt ez mindig egy igazi nyaraló program, ahol semmi sem kötelező. A festés pedig végképp kikapcsolja a mindennapok problémáit. A festés mellett balatoni vitorlázás, borkóstolás és kirándulás is szerepelt a színes programpalettán. 

Nézd meg milyen hangulatban alkottunk  és legközelebb csatlakozz te is közösségünkhöz!

Miben más a Badacsonyi alkotótábor mint az algyői vagy ürömi táborok?

Az alkotótáborokban hosszabb időt töltönk együtt, mint az évközbeni foglalkozásokon. Algyőn és Ürömön is egy hetes a nyári alkotótábor, Badacsonyban pedig 4 napos turnusokban várunk festeni. Algyőn és Ürömön van lehetőség napi jegyeket is váltani, ha valaki nem tud egy teljes hét szabadságot kivenni a munkahelyén. A Balaton partjára viszont mindenki szállásfoglalással érkezik. Együtt táborozunk a Rozi Panzióban és a festő foglalkozások után jó hangulatú közös programokat szervezünk. 

Idén például a fakultatív programok között borkóstolás, kisvonatozás és vitorlázás is szerepel. Reggel mindig jógával kezdjük a napot a medence partján és egy kiadós villásreggeli után igazi nyári témákat varázsolunk a vásznainkra. Természetesen közben egy-egy rosé fröccs vagy úszás a medencében is segít hűsölni a nagy melegben.

Less bele a tavalyi balatoni alkotótáborunk hangulatába!

Nyáron szeretünk kikapcsolódni és egy kicsit lelassulni. Az alkotótáborok pedig pont erről szólnak. Itt van több időnk kidolgozni a képeinket, jobban elmerülni bennük. Az egésznapos program közben az ebédet is helyben fogyasztjuk el, nem kell rohanni sehova. A csodás festmények mellett barátságok is alakulnak nagy-nagy nevetések közepette. 

Gyakran csatlakoznak kezdők is, akik legutoljára az általános iskolai rajzórákon festettek. A táborokban ők is bátrabban belevághatnak akár egy komolyabb témába is. Az alkotóterasz mellett van lehetőség pihenni a medence vagy a Balaton partján, sétálni és beszélgetni is. 

Milyen témák lesznek idén a Badacsonyi táborban?

 

Igazi nyári témákkal készültünk. A Balaton mindig adja magát! Egyszerűen nem mehetünk haza anélkül, hogy ne festenénk meg a vitorlásokat vagy a balatoni naplementét. A tó egyedi zöldeskék színe fantasztikus, ugyanígy a naplemente sem fogható semmilyen más helyszínhez. Itt frissen szerzett személyes élményeinket is vegyítjük a képeinkbe így mindig különleges alkotások születnek. Ha máshol festjük meg ezeket a témákat, azok már nem lesznek pont ilyenek, érezni a különbséget. 

És gondolj csak bele, milyen jó már, hogy a saját magad által megalkotott szuvenírt viheted haza! 🙂 

Akrilfestékkel és olajfestékkel is dolgozunk. A részletgazdagabb témák mellett könnyedebb témák is helyet kaptak, hogy a fakultatív programokra is maradjon elég idő. Festünk nyári mandalát és napraforgót is. A második turnusban pedig az elmaradhatatlan pipacsos tájképet és aranyló vitorlásokat készítünk. 

Rengeteget lehet fejlődni egy-egy ilyen tábor alatt. Ilyenkor többféle technikát és témát is megfestünk, nagyon jó alkalom ez a gyakorlásra és arra is, hogy megtaláld a számodra legjobban kézre eső festéket vagy ráérezz az ecsetkezelésre, a festőkés használatára.

Mi a titok? Mi az, amitől átszellemül mindenki az alkotótáborban?

 

Erre a kérdésre nem könnyű megfogalmazni a választ. Év közben sokan érkeznek a napi problémák feszültségével a foglalkozásokra, azonban ezeket a problémákat egy teljesen új helyszín, a Balaton partja képes távolítani. Természetesen az átszellemüléshez kell a saját hozzáállásunk is. 

Az ellazulás általában azoknak megy nehezebben, akik nagyon konkrét elvárásokkal érkeznek saját magukkal szemben. Például első alkalommal egy teljesen tökéletes, majdnem másolat minőségű festményt akarnak készíteni. Itt Badacsonyban azonban mindenki sokkal fesztelenebb. Ha a mindennapos teljesítménykényszert, maximalizmust otthon tudod hagyni, akkor teljesen át tudod adni magad a kézzel és a festékkel végzett munka örömének.  

Egy Kreatív Kávés alkotói nap folyamán lépésenként megtöltöd  a vásznat színekkel, kialakulnak a formák és minden egyes ecsetvonást magad készítesz. Egy kerek egész alkotást tartasz végül a kezedben a nap végén, ami csak a Tiéd. Az alkotás közben nem kell nehéz döntéseket meghozni, maximum arról döntünk, hogy például legyen-e még egy vitorlás a tájképünkön vagy sem, vagy vajon milyen színű virágot fessünk. A festés nem hagyja, hogy másra összpontosíts, ilyenkor csak az ecsetre, a festékre figyelsz és a formákra. Ez garantáltan kikapcsol. 

A nap végén pedig pihentető, szórakoztató programokat élünk meg együtt egy nagyon jó hangulatú közösségben. Kell ennél több? 

2021-es élményfestés alkotótábor Badacsonyban

Egy héten át 2 turnusban alkottunk szebbnél szebb olaj és akril festményeket a Balaton színeiben. Nagyon vidám hangulatú két csapatunk a végsőkig elszántan forgatta az ecseteket és minden programban benne voltatok. Imádtuk ezt a hetet, amit veletek tölthettünk augusztusban és már alig várjuk a követekező badacsonyi alkotótábort!

Kedvcsinálóként nézd meg milyen hangulatban telt alkotótáborunk Badacsonyban 2021. augusztusában. Téged is sok szeretettel várunk kreatív alkotóközösségünk tagjaként következő programjainkon! 🙂

2021-ben badacsonyi témáink voltak:

2020-ban badacsonyi témáink voltak:

balatoni csónak olaj festmény
tihanyi levendula
balatoni vitorlás
Parton, olajfestmény 30x40cm

Kedvcsinálóként nézd meg milyen hangulatban telt alkotótáborunk Badacsonyban 2020. augusztusában. Téged is sok szeretettel várunk kreatív alkotóközösségünk tagjaként következő programjainkon! 🙂

Évente egy alkalommal rendezünk a Balaton parton alkotótábort. Sok szeretettel várunk további helyszíneinken: Ürömön és Szegeden, ahol rendszeresen szervezünk programokat! Válassz az alábbi lehetőségek közül!

SZEGEDI PROGRAMOK

ÜRÖMI PROGRAMOK

AKTUÁLIS ALKOTÓTÁBOROK

22jún

Alkotótábor 2024 Üröm, szombati napijegy: Toszkán pipacsok
30x40cm alapozott festőlap, olajfesték

2024.06.22.18,500 Ft 9 Férőhely van még
Fessünk együtt mediterrán hangulatot olajfestékkel, vibráló pipacsokat, örökítsük meg a...
23jún

Alkotótábor 2024 Üröm, vasárnapi napijegy: Csónak
30x40cm alapozott festőlap, akrilfesték

2024.06.23.18,500 Ft 6 Férőhely van még
Játszunk a kékekkel, barnákkal, hogy ezt a nyugalmat sugárzó hangulatot...
24jún

Alkotótábor 2024 Üröm – hétfői napijegy: Hölgy macskákkal
aranyozás, akrilfesték, 30x40cm festőlap

2024.06.24.18,500 Ft 7 Férőhely van még
Tarts velünk ürömi alkotótáborunkban, alkossunk Klimt stílusában aranyozós médiumokkal hétfői...
25jún

Alkotótábor 2024 Üröm, keddi napijegy: Tihanyi Apátság
30x40cm alapozott festőlap, olajfesték

2024.06.25.18,500 Ft 8 Férőhely van még
Fessük meg együtt a Tihanyi Apátság látképét olajfestékkel, ürömi alkotótáborunkban!...
26jún

Alkotótábor 2024 Üröm, szerdai napijegy: Gaia – Földanya
akrilfesték, 30x40cm alapozott festőlap, térfogatnövelő médium

2024.06.26.18,500 Ft 9 Férőhely van még
Alkossuk meg együtt Gaia-át, a Földanyát, a teremtő erőt akrilfestékkel...
01júl

Kreatív Kávé Alkotótábor 2024 Algyő – heti bérlet

2024.07.01.115,000 Ft 5 Férőhely van még
Hét napos alkotótábor: jó csapat, vidám hangulat, a közösségi alkotás...
01júl

Alkotótábor 2024 Algyő – hétfői napijegy: Hölgy macskákkal
aranyozás, akrilfesték, 30x40cm festőlap

2024.07.01.18,500 Ft 10 Férőhely van még
Tarts velünk algyői alkotótáborunkban, alkossunk Klimt stílusában aranyozós médiumokkal hétfői...
02júl

Alkotótábor 2024 Algyő: keddi napijegy: Tihanyi Apátság
30x40cm alapozott festőlap, olajfesték

2024.07.02.18,500 Ft 15 Férőhely van még
Fessük meg együtt a Tihanyi Apátság látképét olajfestékkel, algyői alkotótáborunkban!...
03júl

Alkotótábor 2024 Algyő: szerdai napijegy: Gaia – Földanya
akrilfesték, 30x40cm alapozott festőlap, térfogatnövelő médium

2024.07.03.18,500 Ft 10 Férőhely van még
Alkossuk meg együtt Gaia-át, a Földanyát, a teremtő erőt akrilfestékkel...
04júl

Alkotótábor 2024 Algyő, csütörtöki napijegy: Kisplasztika paverpollal
kb. 35cm magas kisplasztika

2024.07.04.18,500 Ft 15 Férőhely van még
Alkossunk együtt paverpollal saját kisplasztikát! Ismerd meg ezt a kivételes...
05júl

Alkotótábor 2024 Algyő, pénteki napijegy: Toszkán pipacsok
30x40cm alapozott festőlap, olajfesték

2024.07.05.18,500 Ft 11 Férőhely van még
Fessünk együtt mediterrán hangulatot olajfestékkel, vibráló pipacsokat, örökítsük meg a...
06júl

Alkotótábor 2024 Algyő, szombati napijegy: Tacsi napraforgókkal
akrilfesték, 30x40cm alapozott festőlap

2024.07.06.18,500 Ft 15 Férőhely van még
Hét napos alkotótáborunk hatodik, szombati napján olajfestékkel alkotunk Van Gogh...
07júl

Alkotótábor 2024 Algyő, vasárnapi napijegy: Csónak
30x40cm alapozott festőlap, akrilfesték

2024.07.07.18,500 Ft 15 Férőhely van még
Játszunk a kékekkel, barnákkal, hogy ezt a nyugalmat sugárzó hangulatot...
22júl

Alkotótábor 2024 nyár: Badacsony I-es turnus (foglaló)
Hív a balatoni nyár!

2024.07.22.30,000 Ft 5 Férőhely van még
Balatoni nyár, frissítő és feltöltő kalandok, alkotás és kikapcsolódás vár...
25júl

Alkotótábor 2024 nyár: Badacsony II-tes turnus (foglaló)
Hív a balatoni nyár!

2024.07.25.30,000 Ft Nincs több elérhető jegy
Balatoni nyár, frissítő és feltöltő kalandok, alkotás és kikapcsolódás vár...
10okt

Alkotótábor 2024 ősz: Bázakerettye (foglaló)
Szemléljük meg az őszi hangulatot és természetet Muraföldén!

2024.10.10. Korlátlan számú jegy
Őszi színek, varázslatos környezet, gasztronómiai élmények és sok-sok alkotás vár...