A foglalkozás véget ért

Alkotótábor 2021 Badacsony – 1. turnus

Művészeti előadó
Kezdés
2021.08.02. 10:00
Vége
2021.08.05. 00:00
Cím
Rozi Panzió 8261 Badacsony Római út 246.   Mutasd a térképet

95,000 Ft

Festőtábor a Balatonnál augusztusban a Kreatív Kávéval!

2 készleten

Szponzor

Állapot

A foglalkozás véget ért

7 Eladva

Részletek

Tizenegyedik Kreatív Kávé Alkotótábor a Balatonnál!

Augusztusi, négy napos/három éjszakás táborunkban szeretettel és Badacsonyi hangulattal, a magyar tenger inspirálta témákkal várunk! Az alkotásokat olajfestékkel vagy akrilfestékkel fogjuk kidolgozni, belekóstolhatsz a dekorfestékek világába, de emellett jut majd idő felfrissülni szállásunk medencéjében, Badacsonyi bányák nyomában kirándulni – páratlan panorámával, megkóstolni Pátzay pincészet borait és bepillantani a borbirtok életébe, fakultatív programként megmártózni a Balatonban, vagy megtekinteni a Szigligeti várat; ezek mellett napindító jógával kezdheted a reggelt a medence partján! Mindezt támogató alkotóközösségben, vidám hangulatban! Ugye Te is el tudod ide képzelni magad? Tegyük még emlékezetesebbé ezt a nyarat!

Kedvező időjárás esetén szállásunk teraszán vagy a kertben alkotunk majd. (B terv is van rossz időre a közösségi helyiségben – alkotás nélkül akkor sem maradunk. :-))
Dátum: 2021. augusztus 02-05. (hétfő-csütörtök)
Szállás, elhelyezés: Rozi Panzió, 8261 Badacsony, Római út 246. 2-3, (1db) 4 ágyas fürdőszobás szobákban.

Utazás: fakultatívan. (önköltséges). Parkolóhelyek száma korlátozott, kérjük jelezd, ha autóval érkezel, ill. ha van szabad hely a kocsiban, segítünk összekötni az egy irányból, autó nélkül érkezőket. Szeged és Budapest irányából is várunk résztvevőket.

A részvételi díj tartalmazza:

-reggeli választható háromféle menüből (kedd, szerda, csütörtök): ham and eggs/kontinentális/müzli, kávét is tartalmaz.

-ebéd: meleg kétfogásos ebéd (hétfő, kedd, szerda). Vegetáriánus, valamint glutén- és laktózmentes menü is igényelhető, ezt kérjük jelentkezéskor jelezni!

-szállást 3éjszakára: 2-3ágyas, 1db 4 ágyas szobában. A csoportár a szobák maximális kihasználása mellett él. Ha van szobatárs jelölted, igyekszünk figyelembe venni a szobabeosztásnál.

-vezetett festőprogramok teljes költségét – az elkészült 4 alkotásod természetesen hazaviheted.

-Pátzay Borbirtok borkóstolóval egybekötött látogatását,

– Badacsony hegyi túrát,

-két reggeli napindító jógafoglalkozás lehetőségét a szállás medencéjének partján,

-egy jógamatracot (természetesen hozhatsz saját matracot is, ha van),

-festőprogramok ideje alatt snack bár (rozéfröccsel, kávéval, frissítőkkel, gyümölccsel).

Törölközőt, ágyneműt a szállás biztosít. (Strandtörölközőt kérjük hozz magaddal.) Naptejet és szúnyogriasztót is érdemes magaddal hoznod.

A szállás medencéje akár a festőprogram szüneteiben, vagy éjszaka is használható… és ajánlott is. 😉

Az olajfestékkel kidolgozott témák elszállításához érdemes dobozt hoznod. Készülünk pácolható natúr képkeretekkel (3500-4000-4500-5500ft-os árkategóriában), amiben biztonságosan haza tudod vinni olajjal és akrillal festett alkotásaid.

Szállás elhelyezkedése: a Badacsonyi strand és Badacsony központja is kb. 15- 20perc sétatávra található.

A meghirdetett festőprogram alkalmával eldöntheted, hogy korábbi, esetleg még be nem fejezett alkotásodon dolgozol tovább, vagy bekapcsolódsz az aktuális munkába.

Tarts velünk, alkossunk együtt a Balatonnál is! Szeretettel várunk!

——————

Badacsony tábor I-es turnus 2021. aug. 02-05. hétfő-csütörtök

Részletes programterv:

Aug. 2. hétfő

10-11h résztvevők érkezése, welcome drink

Badacsonyi pipacsok, akril, 30x40cm farost

A délutánig tartó festőprogramon lélekben is megérkezünk: egy badacsonyi látképpel nyitjuk a tábort. Vibráló piros pipacsok pezsdítik a „Badacsonyi pipacsok” c. tájképet, melyet akrilfestékkel dolgozunk ki 30x40cm méretben. Festünk margarétát, búzavirágot is, fákat – bokrokat, építünk levegőperspektívát, festünk egy kis Balatont és Badacsonyt, nyári hangulatot.

A festőprogram közben egy órás ebédszünetet tartunk, a kétfogásos meleg ebédmenüt a szálláson fogyasztjuk el, a medence partján.

Késő délután átsétálunk a szállásunkkal szemben lévő Pátzay pincészethez, ahol borkóstolóval egybekötött pincelátogatással várják festőtáborunk résztvevőit. Miközben a nívódíjas épületben végigkísérjük a szőlő útját borrá válásáig, öt tételes borkóstolón át kapunk bepillantást a pincészet remekeibe – és nem marad olyan kérdés, amire ne kapnánk választ. Tavaly lenyűgöztek minket rose-jukkal, nagyon kíváncsiak vagyunk a „friss termésre” is.

Az este további részében szabad program.

Aug 3. kedd

Szieszta, akril, 30x40cm farost

Szeretnéd reggel átmozgatni magad? Indulhat energikusabban a nap: napköszöntő jógával vár a medencénél Zsuzsi. Minden résztvevőnek jógamatracot biztosítunk, amit a tábor alatt mandala mintával is feldíszíthetsz és természetesen haza is vihetsz.

Reggeli a medence partján. (Minden reggeli alkalmával háromféle menüből választhatsz: ham and eggs/kontinentális/müzli, kávéval. Garantáltan tartalmas és házias lesz.)

Délutánig tartó festőprogramon a „Szieszta” c. festményt alkotjuk akrilfestékkel (30x40cm), a színekkel-formákkal életre keltjük a forróságot. (Aki szemérmesebb, vagy fél, hogy megfázik a test, feljebb is húzhatja majd a takarót…)

A festőprogram közben tartunk egy órás ebédszünetet, a kétfogásos meleg ebédmenüt a medence partján szervírozzuk.

Este szabad program.

Aug. 4. szerda

Napköszöntő jóga Zsuzsival a medencénél.

Reggeli a medence partján.

Badacsony hegyre indulunk, egy remek kirándulás alkalmával bejárjuk a főbb nevezetességeket, kilátópontokat, megszemléljük a csodálatos Balatonra és környező hegyekre nyíló panorámát. Táv: 5km, 250m szintemelkedés. (Érdemes kirándulós hátizsákkal, kulaccsal készülni az útra.)

A visszaérkező túracsapatot kétfogásos meleg ebédmenü várja a szálláson.

Ragyogó Balaton, dekorfesték, 30x60cm farost

Balatoni tájon, dekorfesték, 30x60cm farost

Ebéd utáni medencézést/sziesztázást követő festőprogramon a dekorfestékek világába utazunk majd. Több ötletadó Balaton sziluett mellett megalkothatod a saját Balatonod (30x60cm): tedd egyedivé a sziluettet, ami mindenkiben felidézi a magyar tengert! Lehet csillogós, domború, aranyos, ezüstös, betonos. Megmozgatjuk a fantáziád!

Délután/este szabad program.

Aug. 5. csütörtök

Reggeli a medence partján.

Badacsonyi vitorlások, olaj és festőkés, 30x40cm farost

Délig tartó festőprogramon „Badacsonyi vitorlások” c. absztrakt témát alkotjuk meg olajfestékkel és festőkéssel 30x40cm farostra. Imádni fogod a festőkés szabadságát, lendületességét és a benne rejlő lehetőségeket!

12h Táborzárás

—–

A kültéri programok az időjárás függvényében változhatnak, a festőprogramok kedvezőtlen időjárás esetén a társalgóban kerülnek lebonyolításra.

A szabadidős programok alkalmával eldöntheted, hogy csatlakozol-e a csapathoz, vagy külön utakon jársz. A festőprogramok alkalmával is választhatsz, hogy korábbi, esetleg még be nem fejezett alkotásodon dolgozol tovább, vagy bekapcsolódsz az aktuális munkába.

A szállás medencéje a programok előtt-után-között, szünetekben, valamint este is használható.

Támogató alkotóközösségben, jó csapattal, vidám hangulattal, a közösségi alkotás élményével, Balatoni élményekkel, és ízekkel, kedves házigazdákkal és nagy szeretettel várunk! Tarts velünk, alkossunk együtt a Balatonnál is!

—-

Összefoglalónk 2020-as badacsonyi alkotótáborunkról:

További információk

Jegyvariációk

Festőtábor részvételi jegy, Kísérőjegy, Külsős alkotó jegy (szállás nélkül)