A foglalkozás véget ért

Alkotótábor 2021 Badacsony – 2. turnus

Művészeti előadó
Kezdés
2021.08.05. 13:00
Vége
2021.08.08. 12:00
Cím
Rozi Panzió 8261 Badacsony Római út 246.   Mutasd a térképet

95,000 Ft

Festőtábor a Balatonnál augusztusban a Kreatív Kávéval!

Elfogyott

Szponzor

Állapot

Nincs több elérhető jegy

5 Eladva

Részletek

Tizenkettedik Kreatív Kávé Alkotótábor a Balatonnál!

Augusztusi, négy napos/három éjszakás táborunkban szeretettel és Badacsonyi hangulattal, a magyar tenger inspirálta témákkal várunk! Az alkotásokat olajfestékkel vagy akrilfestékkel fogjuk kidolgozni, de emellett jut majd idő felfrissülni szállásunk medencéjében, Holdfény túrán elkirándulni a Kisfaludy kilátóhoz, ahol gyönyörű holdfényes balatoni panorámában lehet részed, megkóstolni Pátzay pincészet borait és bepillantani a borbirtok életébe, fakultatív programként megmártózni a Balatonban, vagy megtekinteni a Szigligeti várat! Mindezt támogató alkotóközösségben, vidám hangulatban! Ugye Te is el tudod ide képzelni magad? Tegyük még emlékezetesebbé ezt a nyarat!

Kedvező időjárás esetén szállásunk teraszán vagy a kertben alkotunk majd. (B terv is van rossz időre a közösségi helyiségben – alkotás nélkül akkor sem maradunk. :-))
Dátum: 2021. augusztus 05-08. (csütörtök-vasárnap)
Szállás, elhelyezés: Rozi Panzió, 8261 Badacsony, Római út 246. 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban.

Utazás: fakultatívan. (önköltséges). Parkolóhelyek száma korlátozott, kérjük jelezd, ha autóval érkezel, ill. ha van szabad hely a kocsiban, segítünk összekötni az egy irányból, autó nélkül érkezőket. Szeged és Budapest irányából is várunk résztvevőket.

A részvételi díj tartalmazza:

-Reggeli választható háromféle menüből (péntek-szombat-vasárnap): ham and eggs/kontinentális/müzli, kávét is tartalmaz.

-Ebéd: meleg kétfogásos menü (csütörtök-péntek-szombat). Vegetáriánus, valamint glutén- és laktózmentes menü is igényelhető – kérjük jelentkezéskor jelezni!

-Szállást 3éjszakára: 2-3ágyas, 1db 4 ágyas szobában. A csoportár a szobák maximális kihasználása mellett él. Ha van szobatárs jelölted, igyekszünk figyelembe venni a szobabeosztásnál.

-Vezetett festőprogramok teljes költségét – az elkészült 4 alkotásod természetesen hazaviheted.

-Pátzay Borbirtok borkóstolóval egybekötött látogatását,

-helyi idegenvezető által kísért Holdfény túrát a Kisfaludy kilátóig

-két reggeli napindító jógafoglalkozás lehetőségét a medence partján,

-egy jógamatracot (természetesen hozhatsz saját matracot is, ha van),

-Festőprogramok ideje alatt snack bár (rozéfröccsel, kávéval, frissítőkkel, gyümölccsel).

Törölközőt, ágyneműt a szállás biztosít. (Strandtörölközőt kérjük hozz magaddal.) Naptejjel és szúnyogriasztóval is érdemes készülnöd.

A szállás medencéje akár a festőprogram szüneteiben, vagy éjszaka is használható… és ajánlott is. 😉

Az olajfestékkel kidolgozott témák elszállításához érdemes dobozt hoznod. Készülünk pácolható natúr képkeretekkel (3500-4000-4500-5500ft-os árkategóriában), amiben biztonságosan haza tudod vinni olajjal és akrillal festett alkotásaid.

Szállás elhelyezkedése: a Badacsonyi strand és Badacsony központja is kb. 15- 20perc sétatávra található.

A meghirdetett festőprogram alkalmával eldöntheted, hogy korábbi, esetleg még be nem fejezett alkotásodon dolgozol tovább, vagy bekapcsolódsz az aktuális munkába.

Tarts velünk, alkossunk együtt a Balatonnál is! Szeretettel várunk!


Badacsony tábor II-tes turnus 2021. aug. 05-08. csütörtök-vasárnap

Részletes programterv:

 Aug. 5. csütörtök

13h résztvevők érkezése, welcome drink.

Tihanyi apátság látképe, olaj, 30x40cm farost

Ebéd: a kétfogásos meleg ebédmenüt a szállásunk medencéjének partján fogyasztjuk el.

Délutáni festőprogramunkon a „Tihanyi látkép” c. témát dolgozzuk ki olajfestékkel: az Apátság, vitorlások, egy kis zöldség, balatoni hangulat… tükröződés, fodrozódás, fények, árnyékok, szél, levegőperspektíva és már készen is vagyunk! (30x40cm)

Késő délután átsétálunk a szállásunkkal szemben lévő Pátzay pincészethez, ahol borkóstolóval egybekötött pincelátogatással várják festőtáborunk résztvevőit. Miközben nívódíjas épületükben végigkísérjük a szőlő útját borrá válásáig, öt tételes borkóstolón át kapunk bepillantást a pincészet remekeibe – és nem marad olyan kérdés, amire ne kapnánk választ. Tavaly lenyűgöztek minket rose-jukkal, nagyon kíváncsiak vagyunk a „friss termésre” is.

Az este további részében szabad program.

Aug. 6. péntek

Bor és szőlő, akril, 30x40cm farost

Szeretnéd reggel átmozgatni magad? Indulhat energikusabban a nap: napköszöntő jógával vár a medencénél Zsuzsi. Minden résztvevőnek jógamatracot biztosítunk, amit a tábor alatt mandala mintával is feldíszíthetsz és természetesen haza is vihetsz.

Reggeli a medence partján. (Minden reggeli alkalmával háromféle menüből választhatsz: ham and eggs/kontinentális/müzli, kávéval. Garantáltan tartalmas és házias lesz.)

Délutánig tartó festőprogramon az előző esti Pátzay-s élményekre támaszkodva „Bor és szőlő” c. festményt dolgozzuk ki akrilfestékkel (30x40cm) …és mire felszemezgetjük a szőlőt, este lesz. ?

A festőprogram közben tartunk egy órás ebédszünetet, a kétfogásos meleg ebédmenüt a medence partján szervírozzuk.

Este Holdfénytúra! A szakvezetéses élménytúrán új oldaláról ismerkedünk az erdei túrázással: este vágunk neki! Állítólag nincs felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes nyári estét a Badacsony tetején tölteni. Nos, most ki is tudjuk próbálni! A túra során lelazítjuk a szőlőfürt-festést, magunkba szívjuk a kora nyári Badacsony erdejének illatát, hangjait, a hegy magával ragadó és máshol át nem érezhető atmoszféráját. A túrázóknak különleges és örök élmény az éjszakai kirándulás, a holdfényben való tájékozódás. Megcsodáljuk a Hold által festett ezüsthidat a Balaton egyik legszebb kilátójából, a Kisfaludy-kilátóból! Remélem, lenyűgöző látványban lesz részünk! Túraadatok: 3óra, 4km, 250m szint. Érdemes kirándulós hátizsákkal, kulaccsal, zseblámpával készülni az útra. A program a festőtábor résztvevőinek szerveződött külön program.

Aug 7. szombat

Szelek szárnyán, akril, 30x40cm farost

Napköszöntő jóga Zsuzsival a medencénél.

Reggeli a medence partján.

A délutánig tartó festőprogramon Badacsonyi panorámában vitorlázunk a szelek szárnyán. Csend, ragyogó napsütés és a nagy kékség nyugalma. 30x40cm méretben lazúrozással alakul majd.

A festőprogram közben egy órás ebédszünetet tartunk, a kétfogásos meleg ebédmenüt a szálláson fogyasztjuk el, a medence partján.

Este szabad program.

Aug. 8. vasárnap

Reggeli a medence partján.

Ragyogó Balaton, dekorfesték, 30x60cm farost

Balatoni tájon, dekorfesték, 30x60cm farost

Délig tartó levezető festőprogramon a dekorfestékek világába utazunk majd. Több ötletadó Balaton sziluett mellett megalkothatod a saját Balatonod (30x60cm): tedd egyedivé a sziluettet, ami mindenkiben felidézi a magyar tengert! Lehet csillogós, domború, aranyos, ezüstös, betonos. Megmozgatjuk a fantáziád!

12h Táborzárás

—–

A kültéri programok az időjárás függvényében változhatnak, a festőprogramok kedvezőtlen időjárás esetén a társalgóban kerülnek lebonyolításra.

A szabadidős programok alkalmával eldöntheted, hogy csatlakozol-e a csapathoz, vagy külön utakon jársz. A festőprogramok alkalmával is választhatsz, hogy korábbi, esetleg még be nem fejezett alkotásodon dolgozol tovább, vagy bekapcsolódsz az aktuális munkába.

A szállás medencéje a programok előtt-után-között, szünetekben, valamint este is használható.

Támogató alkotóközösségben, jó csapattal, vidám hangulattal, a közösségi alkotás élményével, Balatoni élményekkel, és ízekkel, kedves házigazdákkal és nagy szeretettel várunk! Tarts velünk, alkossunk együtt a Balatonnál is!

—-

Összefoglalónk 2020-as badacsonyi alkotótáborunkról:

További információk

Jegyvariációk

Festőtábor részvételi jegy, Kísérőjegy, Külsős alkotó jegy (szállás nélkül)