Alkotótábor 2024 nyár: Badacsony I-es turnus (foglaló)

Művészeti előadó
Kezdés
2024.07.22. 10:00
Vége
2024.07.25. 12:00
Cím
Rozi Garden Vendégház Badacsony 8261 Badacsony Római út 246.   Mutasd a térképet

30,000 Ft

Balatoni nyár, frissítő és feltöltő kalandok, alkotás és kikapcsolódás vár júliusi festőtáborunkban, Badacsonyban! Tarts velünk!

2 készleten

Állapot

2 Férőhely van még

3 Eladva

Részletek

Balatoni nyár, frissítő és feltöltő kalandok, sok vidámság, alkotás és kikapcsolódás vár júliusi festőtáborunkban, Badacsonyban! Tarts velünk!

Huszonkilencedik Kreatív Kávé Alkotótábor a Balatonnál!

Nyári, négy napos/három éjszakás alkotótáborunkban szeretettel és badacsonyi hangulattal, a magyar tenger inspirálta témákkal várunk! Az alkotásainkat olajfestékkel fogjuk kidolgozni, de emellett jut majd idő felfrissülni szállásunk medencéjében, vitorlázni és csobbanni a Balatonban, kirándulni a Folly Arborétumba, a badacsonyi borvidék borait megkóstolni. Mindezt támogató alkotóközösségben, vidám hangulatban! Ugye Te is el tudod ide képzelni magad? Tegyük még emlékezetesebbé ezt a nyarat!

Kedvező időjárás esetén szállásunk kertjében, a medence partján alkotunk majd. (B terv is van kedvezőtlen időjárás estére a közösségi helyiségben – így alkotás nélkül akkor sem maradunk. :-))
Dátum: 2024. július 22. 10h-tól július 25. 12h-ig (hétfő-csütörtök)
Szállás, elhelyezés: Rozi Garden Vendégház, 8261 Badacsony, Római út 246. 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.

Utazás: fakultatívan. (önköltséges). Parkolóhelyek száma korlátozott, kérjük jelezd, ha autóval érkezel.

—————

A részvételi díj tartalmazza:

  • 3 reggeli
  • 3 menüs ebéd: meleg kétfogásos ebéd (hétfő, kedd, szerda). Vegetáriánus, valamint glutén- és laktózmentes menü is igényelhető, ezt kérjük jelentkezéskor jelezni!
  • 3 vacsora (önkiszolgáló rendszerben hideg vacsora, felvágott, sajtok, péksüti)
  • szállást 3éjszakára: 2-3 ágyas szobában. A csoportár a szobák maximális kihasználása mellett él. Ha van szobatárs jelölted, igyekszünk figyelembe venni a szobabeosztásnál.
  • 4 vezetett festőprogram teljes költségét – az elkészült alkotásod természetesen hazaviheted. (3db 30x40cm-es témát dolgozunk ki a táborban  olajfestékkel.)
  • vitorlázást a Balatonon: pezsgős naplemente, csobbanás, relax
  • borkóstolót,
  • Folly Arborétumba kirándulást,
  • festőprogramok ideje alatt snack bár (rozéfröccsel, kávéval, frissítőkkel, gyümölccsel).

Törölközőt, ágyneműt a szállás biztosít. (Strandtörölközőt kérjük, hozz magaddal.) Túracipővel, naptejjel és szúnyogriasztóval is érdemes készülni.

A szállás medencéje akár a festőprogram szüneteiben, vagy éjszaka is használható… és ajánlott is. 😉

Az olajfestékkel kidolgozott témák elszállításához érdemes dobozt hoznod. Készülünk pácolható natúr képkeretekkel (5.000-6.000ft-os árkategóriában), amiben biztonságosan haza tudod vinni olajjal festett alkotásaid. https://kreativkave.hu/termekkategoria/kepkeret/

Szállás elhelyezkedése: a Badacsonyi strand és Badacsony központja is kb. 15- 20perc sétatávra található.

Tarts velünk, alkossunk együtt a Balatonnál is! Szeretettel várunk!

——————

Részletes programterv:

  1. július 22. hétfő -> 1. nap

10-11h érkezés, welcome drink

11-18h festőfoglalkozás „Mezei virágok” c téma kidolgozása olajfestékkel. Ecsettel és festőkéssel is dolgozunk majd.

közben 13h-14h ebédszünet, ebéd

18h vacsora

Este piknik, borkóstoló és naplemente nézés a hegyoldalon. Másnapi festőtémánk megtekintése: Anna Kápolna, amit a szállásunk közvetlen közelében találunk.

Szent Anna-kápolna, olaj 30x40cm

2024. július 23. kedd -> 2. nap

8-9h reggeli a medence partján

10-18h festőfoglalkozás „Anna-kápolna” Olajfestékkel dolgozzuk ki alkotásunk 30x40cm festőlapra. Festünk bazaltorgonákat, szőlőlugasokat, szakrális épületet… egy falatnyi Badacsonyt. (közben 13-15h ebéd, ebédszünet)

A szállásunk közelében található kápolna történetéről: A kápolna alapkövét 1789. november 9-én rakta le Parraghy Imre szentbékkállai plébános. Építtetője az a Szentgyörgyi Horváth Zsigmond Vas megyei és balatonfüredi földbirtokos volt, akinek a nevéhez fűződik az 1825-ben megrendezett első Anna-bál; érdekes az elnevezés története: a Vas megyéből származó Horváthok családi fészküket Füreden rendezték be. Horváth Zsigmond mindkét felesége és két unokája is Anna-névre hallgatott, így nem csoda, hogy az általa építtetett kápolnát is Szent Anna nevére szenteltette fel. (További olvasnivaló: https://gotourist.hu/hu/locations/szent-anna-kapolna-badacsony-3685)

18h vacsora

19:30 Vitorlásra szállunk a Badacsonyi kikötőben. Lajos Kapitány Mona vitorlásán repít minket a Balaton hullámain. Megállhatunk, csobbanhatunk is a magyar tengerben, élvezhetjük a fedélzetről a nyár hangulatát, relaxálhatunk és töltődhetünk. Vár egy pohár pezsgő is a naplementében. 😉 A program végén a Badacsonyi kikötőbe érkezünk vissza. Elraktározzuk magunkba a nyári balatoni naplemente hangulatát.

Summertime, olaj, 30x40cm

2024. július 24. szerda -> 3. nap

8-9h reggeli a medence partján

10-18h festőfoglalkozás „Summertime” Olajfestékkel dolgozzuk ki alkotásunk 30x40cm festőlapra, közben belekóstolunk a portréfestés rejtelmeibe is. (közben 13-15h ebéd, ebédszünet)

18h vacsora

Vacsora után a Folly Arborétumba indulunk, hogy túraveztő kalauzolásával kerti sétán vegyünk részt.

2024. július 25. csütörtök -> 4. nap

8-9h reggeli a medence partján

9-12h festőfoglalkozás – befejező műveletek

12h táborzárás

—–

Részvételi díj: 165.000Ft/fő. (Jelentkezés és további információ: info@kreativkave.hu) Ezen a linken történő helyfoglalással 30.000ft foglalót tudsz kifizetni, a fennmaradó összeg (135.000ft) kiegyenlítése a helyszínen, megérkezéskor, kp-ben történik.

A kültéri programok az időjárás függvényében változhatnak, a festőprogramok kedvezőtlen időjárás esetén a társalgóban kerülnek lebonyolításra.

A szabadidős és festőprogramok alkalmával is eldöntheted, hogy csatlakozol-e a csapathoz, vagy külön utakon jársz.

A szállás medencéje a programok előtt-után-között, szünetekben, valamint este is használható.

Támogató alkotóközösségben, jó csapattal, vidám hangulattal, a közösségi alkotás élményével, Balatoni élményekkel, és ízekkel, kedves házigazdákkal és nagy szeretettel várunk! Tarts velünk, alkossunk együtt a Balatonnál is!

—-

Összefoglalónk legutóbbi, 2023-tes Badacsonyi Alkotótáborunkról: