A foglalkozás véget ért

Alkotótábor 2023. Hollókő-Szécsény

Kezdés
2023.01.05. 10:00
Vége
2023.01.08. 13:00

Állapot

A foglalkozás véget ért

0 Eladva

Részletek

*** 2 szabad hely maradt! ***

Tizennyolcadik Kreatív Kávé Alkotótábor Hollókő-Szécsény! Kezdjük együtt kreatívan az évet Palócországban!

Januári, négy napos/három éjszakás táborunkban téli és farsangos hangulattal, a helyszín inspirálta témákkal várunk! A tábor napjain négy témát dolgozunk ki, olajfestékkel és akrilfestékkel fogunk alkotni. Kipróbálhatsz többféle médiumot és technikát (füstfólia, krémes akrilfesték, bársonypor, galaxy pehely, antikoló paszta, repesztő lakk, paverpol), melyet mind-mind beleépítünk majd farsangos témánkba.

Az alkotás mellett jut majd idő Hollókőn sétálni, megnézni élőben a vár látképét, Hollókő ófalujában témaötleteket gyűjteni (két témát meg is alkotunk a táborban), szécsényi faluséta során Jancsi bácsi kalauzolásában helytörténeti és építészeti érdekességekkel fűszerezve bejárni szállásunk környékét (Forgách-kastély parkját, a Tűztoronyt a „palóc ferde tornyot”, Ferences templomot). A garábi hangfürdő során pedig megtapasztalhatjuk a világ legnagyobb hangtáljának gyógyító, ellazító, tudatemelő hatását. (…és valahogy megoldjuk majd, hogy a hollós szoborral is legyen egy fotónk. ;-))

Mindezt támogató alkotóközösségben, vidám hangulatban! Legyél részese Te is az élmények, hagyd mögötted a külvilágot, utazz és alkoss velünk Palócországban!

Dátum: 2023. január 5-8. (csüt-vas)

Szállás, elhelyezés: Szécsény, 2fős franciaágyas vagy 3-4 ágyas fürdőszobás szobákban. (Felár ellenében egyágyas elhelyezés is megoldható.)

Ellátás: reggeli.

Utazás egyénileg, önköltségesen, esetleg telekocsis rendszerben: szívesen összekötjük az egy irányból érkezőket.

A szállásunkon alkotunk majd, és a szállás melletti étteremben fogunk reggelizni. (…és itt lehet ebédelni, vacsorázni is fakultatív jelleggel, napi menü vagy a la carte.) Aktuális étlapot kérésre szívesen küldök.

Festőprogramok:

„Farsang” 30x40cm, vegyes technika

„Szánkó” 30x40cm akril

Hollókő templom 30x40cm olaj

Hollókő vára 30x40cm olaj

 

 

 

 

 

 

  • „Farsang” c. témánk alapját akrilfestékkel alkotjuk meg, majd „fűszerezzük” számtalan médiummal: füstfóliával, krémes akrilfestékkel, bársonyporral, galaxy pehellyel, kétkomponensű repesztő lakkal, antikoló pasztával, paverpollal.
  • „Szánkó” akrilfesték, (de olajjal is festheted)
  • „Hollókő templom” olajfesték (de akrillal is festheted)
  • „Hollókő vára” olajfesték (de akrillal is festheted)

Alkotás közben arra is jut idő, hogy átbeszéljük két tájképünk alapját képező fotóból milyen szempontok szerint készült festmény. (Hozhatsz saját fotót is, hogy kielemezzük, mit érdemes lehagyni róla, mit érdemes kihangsúlyozni, fókuszba helyezni, átszínezni, stb.)

Olajfestékes témák elszállításához érdemes dobozt hoznod, ill. készülök pácolható natúr képkeretekkel (5000-8000ft-os árkategóriában), amiben biztonságosan haza tudod szállítani alkotásod.

Egyéb szabadidős programok:

-Jancsi bácsi kalauzolásával Szécsényi élménysétán vehetünk részt, első kézből értesülhetünk építészeti, helytörténeti érdekességekkel, megnézzük a Forgách kastély parkját, a Tűztornyot – amit a palóc ferde toronynak is neveznek, Ferences Kolostort. (Kívülről mindenképpen szemrevételezzük ezeket a helyszíneket/meghallgatjuk történeteiket.)

-Hollókői sétánk alkalmával megnézzük a hollós szobrot, a vár látképét és sétálunk, témát gyűjtünk az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított ófaluban.

-Garábon hangfürdőben mártózunk meg, megtapasztalhatjuk a világ legnagyobb hangtáljának a „Samsarának” gyógyító, ellazító és tudatemelő hatását.

Akinek még vasárnap délutánra is marad ereje, fakultatív programként meglátogathatja a Kéz-kilátót. (Kb. 1órás túraút vezet oda a Hollókői vártól.)

A részvételi díj tartalmazza: 3 éj szállást 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, 3 reggelit, 1 vezetett falusétát Szécsényben, Hollókői kirándulást, 90perces hangfürdőt, valamint a 4 téma alkotáshoz szükséges anyagot, médiumot, eszközt, instruálást, a festőprogramok alatt snack bárt kávéval.

Jelentkezés: info@kreativkave.hu

Részvételi díj: 120.000Ft/fő. (Egyágyas felár 25.000Ft/fő/3éj)

Fontos! A külsős szabadidős programok külső tényezők (pl. időjárás, útviszonyok) függvényében változhatnak!

Szeretettel, téli színekkel, farsangi hangulattal, kellemes élményekkel, inspiráló alkotásokkal várunk következő Alkotótáborunkban!
Alkossunk, töltődjünk, kalandozzunk együtt januárban a Cserhát lankáin, Palócországban, Hollókőn és Szécsényben!
Kezdőként is szeretettel várunk!
Legutóbbi alkotótáborunkból pár pillanat: