Örömmel adom hírül, hogy idén decemberben ismét Kreatív Kávé Kiállítást nyitunk Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában!

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, 6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.

A tárlat megtekinthető: 2021. december 13 – 2022. január 24. az Agóra nyitvatartási idejében.

A Kreatív Kávé Kiállítás története

Emlékszem – majd 10 éve már -, milyen izgalommal készültem első kiállításomra. A megnyitón milyen büszkén álltam vizslás grafikáim előtt és milyen inspiráló volt számomra a lehetőség és a kiállított alkotások.

ArtFeszt 2012. Erzsébetligeti Színház, Budapest

Mennyire jó érzés volt látni, ahogyan a látogatók megtekintik a tárlatot, rajzaim előtt elidőzve hangolódnak a látványra, lefotózzák, hogy hazavihessék az élmény egy darabkáját. Megtapasztaltam, hogy mennyi erőt és lelkesedést ad egy ilyen kiállítás a további képek megalkotásához. Nem utolsó sorban egy fantasztikus délutánt tölthettem el alkotótársaimmal. Alaposan megszemléltük egymás képeit, grafikáit. Mindenki lelkesen mutatta be munkáit és rengeteg tapasztalati tudást osztottunk meg egymással. Igazi ünnepnap volt ez, amit azóta is a szívemben őrzök.

Hosszú út és sok-sok tanulás, gyakorlás, kísérletezgetés, átvirrasztott festékszagú éjszaka vezetett az első Kreatív festőfoglalkozáshoz, aminek a filozófiáját azóta is töretlenül vallom:

Szeretném az alkotás színes élményét kötetlen hangulatban – akár egy aromásan gözölgő kávé mellett – megosztani másokkal és használható gyakorlati tudást, termékismeretet adni az otthoni munkához.

Alkotóközösségünk havi programjainkon mindig vár

A kezdetektől havonta egy hétvégén lelkesen vesztek részt ürömi és szegedi programjainkon, kapcsolódtok festő foglalkozásokba. Igazi nagy családot alkot mára a Kreatív Kávé festőtábora, aminek minden tagja fontos számomra és minden alkalommal örömmel készítem ki az aznapi témánkhoz szükséges ecseteket, festékeket nektek. Az elmúlt évek alatt megszámlálhatatlanul sok festmény született a kreatív foglalkozásainkon és minden alkalom végén fantasztikus látni, hogy az egyediségetek tükrőződik az alkotásaitokban. Ezt egyszerűen nem lehet megunni.

A nyári alkotótáborainkban több idő áll rendelkezésünkre egy -egy festmény elkészítésére. Így nagyobb lélegzetvételű témák kidolgozását, különleges anyagok kipróbálását a táborokra tartogatom. Alkotó közösségünk évről évre összegyűlik nyáron Algyőn, Ürömön és immár Badacsonyban is. Szerintem a helyszín is érződik mindig a képeken, valahogy a Balaton kékjét könnyebb visszaadni a Balcsi partján… 

Rengeteg élmény, baráti kapcsolat is fűződik már alkotó közösségünkhöz. Az alkotás folyamatában is olykor előfordulnak nehezebb pillanatok, nehezebb megfesthető motívumok. Ilyenkor jó látni, ahogy ti is segítitek, lelkesítitek egymást. Fontos, hogy mindig folytassuk az alkotói munkát, ne adjuk fel a kreatív énidőnket.

Mutassuk meg festményeinket és legyünk rá büszkék!

Az alkotás élményéhez kapcsolódik, a fejlődéshez hozzátartozik, hogy időről időre megállunk egy kicsit, összegezzünk, értékelünk egy-egy időszakot, és megmutatjuk, bemutatjuk egy-egy számunkra kedves alkotásunk.

 

Hatalmas öröm és büszkeség számomra, hogy a tavaly kezdődő covid-kihívás ellenére közösségünk együtt tudott maradni, együtt tudtunk alkotni akár kiscsoportos személyes foglalkozásokon, alkotótáborainkban, alkotócsomagokon, ingyenes alkotóvideókon keresztül. Büszke vagyok arra, hogy a c-betűs nehézségek ellenére idén tizennyolc fő válaszolt felhívásunkra és küldte be pályázatát idei kiállításunkra. Az ő festményeikből válogattunk és színes alkotásaikkal fogjuk az Agóra E-Podiumának falát felöltöztetni december-január hónapban!

Kiállítóink:

Danyi Krisztina

Deszpotné Simon Orsolya

Erőss Erzsébet

Fekete Rozália

Gaál Erika

Hugyák Andrea

Komáromi Andrea

Laczkóczki-Madácsi Ramóna

Mészáros Zsuzsi

Nagyné Simon Györgyi

Nádasiné Gilicze Olga

Német Márta

Pappné Kiss Brigitta

Schuszterné Hertlik Emília

Szőke Gábor

Tajthy Anita

Tajthy Gabriella

Vígh Melinda

Szegedi kiállításunk 2021-ben személyesen és online

Ezzel a közös szegedi kiállítással idén is együtt ünnepeljük Kiállítóinkat, közösségünket, az előhívott alkotó erőt, a Kreatív Kávé elmúlt hat és fél évét és mutatkozunk be legutóbbi alkotásainkkal a szegedi közönségnek.

Ünnepélyes megnyitót – személyes részvétellel – most kivételesen nem tartunk. Sajnos nem tudom vállalni felelősséggel és biztonsággal egy 100-150 fős létszám covid mentes összeszervezését. Így a helyszínről online bejelentkezéssel tudósítunk majd. A kiállítás meglátogatásának apropójából indítunk egy játékot facebook és instagram csatornákon, ahol részvételt nyerhetsz festő foglalkozásunkra. Figyeld oldalainkat és látogass el az Agorába, megtekinteni a kiállított munkákat.

A kiállítás mottója:

Ne feledd felismerni alkotó energiád: újra hinni magunkban, hogy meg tudjuk csinálni – egy olyan képesség, ami: az élet más területén is bőséggel kamatoztatható.

Ha még nem találkoztunk személyesen, tudd, hogy téged is szeretettel várunk szegedi és ürömi festő programjainkon, alkotótáborainkban, vagy alkoss velünk otthon alkotócsomagjainkon keresztül!

Kívánok mindenkinek csillogó, téli színeket, meghitt ünnepi készülődést… és kívánom, hogy az év végi hajrában is jusson idő kikapcsolódni!

Szeretettel várunk kiállításunkon, csatlakozz közösségünkhöz alkotni, inspirálódni!

-Kreatív Kávé –

Nézd meg legutóbbi szegedi kiállításunk ünnepélyes megnyitóját vagy olvasd el a 2019-es kiállítás élménybeszámolóját.

Kreatív Kávé Kiállítás 2019 Szeged, Megnyitó