Szuper alkotóhétvégét töltöttünk november 19-20-én, Szegeden. A témák nagy része a karácsony közeledtével “aranyos” volt.

Szombat délelőtt “Macskák” vagy “Vizslák” programunkon arany és ezüst metál lappal fényeztük a farostokat, a színvilágot és a virágos, indás díszítést pedig mindenki a saját színvilága és kreativitása szerint komponálhatta meg. Csak úgy ragyogtak a végére a cicák és kutyák!

Szombat délután “Esős csók” vagy “Tánc” témánk szintén az alkotói szabadságról szólt, a színválasztás terén mindenki szabad kezet kapott! Az “Esős csók”-nál kitakaró folyadékot és foszforeszkáló médiumot használhattak a résztvevők, a kép kiemelt részei így éjjel is láthatóak. A “Tánc” szoknyarészét térfogatnövelő médiummal dúsítottuk, amit hurkapálcikával pötyögtettünk a képre. Ezt a témát egyszerűen nem lehet megunni!

A vasárnapot pávák társaságában töltöttük, 30x60cm-es feszített vászonra dolgoztunk. A színvilág jóval kötöttebb volt, mint a szombati napon, de azért bele lehetett csempészni egy-egy saját ötletet. A végeredmény pedig így is tükrözte az alkotók egyéniségét.

Még így a 700. Kreatív Kávén megfestett kép után is újra és újra rácsodálkozom, hogy egy téma mennyiféle módon dolgozható fel, kihagyhatatlan belőle a személyiség, pillanatnyi hangulat, ami beledolgozódik minden egyes elkészült festménybe. Öröm látni, hogy milyen szépségek születnek a foglalkozás végére mindenféle tapasztalat és előképzettség nélkül is.

Dolgos hétvégénk volt, a 4 foglalkozáson összesen 43 fővel alkottunk együtt, – és mivel voltak akik mindkét nap velünk tartottak-, 53 alkotás született ezeken a programokon. A legfiatalabb velünk alkotó kisleány 5,5 éves volt. <3 Voltak akik ajándékba festettek, és voltak, akik ajándékba kapták a részvételüket. Sok kedves ismerőssel töltöttük együtt a hétvégét és több új taggal is bővült a Kreatív Kávé Klub! Örülök, hogy együtt alkothattunk, illetve köszönöm, hogy figyelemmel követitek eseményeinket!

2016-ban még egy alkotóhétvégénk lesz Szegeden december 10-11-én. Szombaton délelőtt egy 4 elemből álló fát lehet megfesteni családostól/barátostól/barátnőstől. Könnyű, bemelegítő kép lesz, és alkotói szabadságot is adok bőven. Szombat délután Mesterek nyomában: Csontváry Magányos cédrusát alkotjuk újra, erre is lehet kezdőként is bátran vállalkozni. Vasárnap pedig az év fináléjának – nagy kedvencem – Klimt egyik alkotását, “Az élet fája”-t tűztem ki a programunkra. Ez utóbbi témát gyakorlottabbaknak ajánlom, egész napos foglalkozás lesz,  festünk majd akrillal és vizes olajjal, használunk arany festéket, metál lapot, effekt pasztát. … unatkozni nem fogunk, tempósan fogunk haladni és lesz is mit kipihennünk majd karácsonykor. ?

Szeretettel várjuk jelentkezésetek, és ajánljuk figyelmetekbe karácsony közeledtével Élményajándék kuponjainkat, 3 és 5 ecsetes festőfoglalkozás bérleteinket, melyet Ajándékboltunkban megtaláltok!

Kapcsolj ki, kapcsolódj be!