A nyári alkotótáborok keretében Ürömön, Algyőn és Badacsonyban várunk sok szeretettel. Minden hónapra jut egy-egy tábor nyáron. Így csatlakozhatsz hozzánk hangulatod szerint vagy éppen akkor, amikor szabit tudsz kivenni. A program alapvetően felnőtteknek szól, de 14 éves korhatártól sok szeretettel várjuk a gyerekeket is. Már 5 éve rendezzük meg saját szervezésben az algyői tábort, majd évről évre bővítettük a helyszíneket, így már 3 helyszínen és 4 turnusban várjuk a festnei vágyókat. Most bemutatjuk és összehasonlítjuk Neked a táborokat, hogy hangulatod szerint tudj választani, ha még nem vettél részt egyiken sem korábban vagy megismerheted a többi tábort, ha eddig még csak az egyiket próbáltad ki.

Ürömi tábor családias környezetben és az erdő ölelésében

Tajthy Gabi művészeti vezető kertjében vár az ürömi nyári alkotótábor júniusban. Pontosan június 20-tól 26-ig. A főváros vonzásában, de mégis a természet közelségét nyújtó helyszín ez. Az alkotóteraszon nem vagyunk híjján a madárcsicsergésnek, Bori kutyus társaságának és az erdő ölelésének sem. A festés pedig itt végképp kikapcsolja a mindennapok problémáit.

Nyáron szeretünk egy kicsit lelassulni és az alkotótáborok pont erről szólnak. Itt van több időnk kidolgozni a képeinket, jobban elmerülni bennük. Az egésznapos program közben az ebédet is helyben fogyasztjuk el, nem kell rohanni sehova. A csodás festmények és barátságok is alakulnak nagy nevetések közepette.

Az alkotótábor népszerű témái

Klimt képei a nyári alkotótábor mindig népszerű és visszatérő témák. Az arany és ezüst médiumok használata különleges alkotásokra ad teret, amit szinte mindenki nagyon kedvel. A levendulás tájképek is mindig népszerű témák itt Ürömön. Talán azért is, mert a közeli levendulamezőn, a Kevély hegyen ilyenkor virágzik ez a csodás illatú növény és szedd magad program keretében akár egy kosárral is haza vihetsz belőle. Érdemes kihasználni a lehetőséget, megcsodálni a sok sok féle levendulát és közben inspirációt is gyűjteni a szombati levendulás témánkhoz.
Tipp:  A Kevélyhegyi Levendulamezőről itt találsz információkat, ha fakultatívan kiegészítenéd a programot és az alkotó nap után ellátogatnál hozzájuk levendulát szedni.

Algyőn, a Tisza partján festeni teljesen más dimenzió

Az Algyői Tájház fedett terasza öt éve ad otthont a Kreatív Kávé júliusi festőtáborának és ez így lesz idén is július 4-től 10-ig. Maga a helyszín is nagyon meditatív a természet közelségével. Ahogy belépünk a kapun egy másik dimenzióba érkezünk, itt a nyugalom az úr.

Így kezdődött …

Egy olyan helyszínt kerestünk, ahol csak mi vagyunk, a természet és a jó hangulat. Egy olyan környezetben szerettük volna megtartani a festőtáborunkat, ahol semmi sem zavarhatja az alkotást. Egy bensőséges világot szerettünk volna teremteni. Az Algyői Tájház pedig erre egy tökéletes helyszín. Ez egy igazi alkotótábor felnőtteknek.

Már az első tábornak is nagy izgalommal vágtunk neki és rögtön az első évben is látszott, hogy mennyire igénylik a felnőttek is a mélyebb kikapcsolódást. Évről évre jó ide visszatérni és az alkotóközösségünk is nagyon szereti az itt tartott foglalkozásokat. Először azt gondoltuk, hogy csak Szegedről és Csongrád megyéből alakul ki a tábor közönsége, de ezért a hangulatért jönnek Budapestről és az ország másik részeiből is.

Miben más az alkotótábor mint az évközbeni festő foglalkozások?

Az alkotótáborokban hosszabb időt töltönk együtt, mint az évközbeni foglalkozásokon. Algyőn és Ürömön is egy hetes az alkotótábor. Vannak akik szállást foglalnak és kedvezményes heti jegyet váltanak, így minden foglalkozáson részt vesznek. Amolyan kreatív nyaralás ez számukra. Azonban van lehetőség napi jegyeket is váltani Algyőn és Ürömön is, ha valaki nem tud egy teljes hét szabadságot kivenni a munkahelyén. Akár heti jeggyel, akár napi programra érkezve Algyőn a foglalkozások után is nagyon jól lehet pihenni. Egy Tisza parti séta, egy csárda vacsora vagy a thermál fürdőben tett látogatás feltölti a testünket, lelkünket.

Festés, vitorlázás, Badacsony

A balatoni festőtáborunk talán a legnépszerűbb a nyári alkotótáboraink között. Amikor meghírdettük a Kreatív Kávé Badacsonyi táborokat az egyik turnus szinte aznap be is telt a korábbi résztvevőkkel. Már csak a július 25 – 28. közötti turnusba van még néhány hely. 

A Rozi Panzióban ilyenkor csak mi vagyunk. A medence mellett alkotunk a teraszon. A Balaton közelsége és a szórakoztató programok miatt ez mindig egy igazi nyaraló program, ahol semmi sem kötelező.

Miben más a Badacsonyi alkotótábor mint az algyői és ürömi táborok?

Igazi nyárias témákkal készültünk. A Balaton mindig adja magát! Egyszerűen nem mehetünk haza anélkül, hogy ne festenénk meg a vitorlásokat vagy a balatoni naplementét, ezt nem lehet kihagyni! A tó egyedi zöldeskék színe fantasztikus, ugyanígy a naplemente sem fogható semmilyen más helyszínhez. Itt frissen szerzett személyes élményeinket is vegyítjük a képeinkbe, így mindig különleges alkotások születnek. Ha máshol festjük meg ezeket a témákat, azok már nem lesznek pont ilyenek, érezni a különbséget. 

És gondolj csak bele, milyen jó már, hogy a saját magad által megalkotott szuvenírt viheted haza! 🙂 

Akrilfestékkel és olajfestékkel is dolgozunk. A részletgazdagabb témák mellett könnyedebb témák is helyet kaptak, hogy a fakultatív programokra is maradjon elég idő. Festünk nyári mandalát és napraforgót is. A második turnusban többek között az elmaradhatatlan pipacsos tájképet és aranyló vitorlásokat festjük meg. 

Rengeteget lehet fejlődni egy-egy ilyen tábor alatt. Ilyenkor többféle technikát és témát is megfestünk, nagyon jó alkalom ez a gyakorlásra és arra is, hogy megtaláld a számodra legjobban kézre eső festéket vagy ráérezz az ecsetkezelésre, a festőkés használatára. 


Kérdésed van? Segítséget szeretnél kérni a választásban, esetleg foglalással kapcsolatban? Keress minket bátran a Kapcsolat menüpontban, telefonon, Facebook üzenetben! Minden kérdésre szívesen válaszolunk és segítünk! Kapcsolódj be, kapcsolódj ki! Sok szeretettel várunk!